Image default
Actualitate

Petrecerile COVID sunt la modă în SUA. „Vino cu propriul tău coronavirus”

Petrecerile COVID sunt organizate în SUA pentru infectarea participanților. Sunt persoane care intră voluntar în contact cu virusul, în speranța că vor dobândi imunitate și vor putea să își vadă mai departe de viață. Autoritățile atrag atenția asupra iresponsabilității unui astfel de comportament.

Petrecererile COVID au început să fie organizate în statul american Washington, sub titulatura „Vino cu propriul tău coronavirus” iar autoritățile sanitare au început campanii de combatere a acestora.

Oficialii atrag atenția asupra pericolului ca persoane sănătoase să stea în preajma celor testați pozitiv pentru a se infecta. Oamenii speră că așa vor grăbi procesul de vindecare ulterioară dar acest lucru nu este dovedit din punct de vedere științifi și este iresponsabil.

Autoritățile spun că petrecerile covid nu fac decât să pericliteze sănătatea publică și nu au niciun efect pozitiv. Marți, 94 de persoane din comitatul Walla Walla, Washington, au fost testate pozitiv cu coronavirus. Multe dintre acestea au fost infectate ca urmare a acestor „petreceri”, a declarant Meghan DeBolt, directoarea departamentului pentru sănătatea comunității, potrivit Digi24.

„Nu știm când au loc aceste evenimente. Auzim de ele doar după ce primim informații despre noi cazuri confirmate. Îi întrebăm cu privire la persoanele cu care au luat contact și ne răspund că au fost la o petrecere COVID. Este inacceptabil. Este iresponsabil”, a mai spus ea.

Statul Washington, unul dintre statele lovite puternic de coronavirus, a înregistrat 15.185 de cazuri și 834 de decese.

Ideea acestor petreceri vine din o practică mai veche a părinților care organizau astfel de petreceri pentru copiii lor pentru ca ei să se infecteze cu varicelă și să se imunizeze, apoi, împotriva ei.

Astfel de practici sunt, însă, extrem de iresponsabile, în condițiile în care cercetătorii nu au încă dovezi clare cu privire la capacitatea cuiva de a se reinfecta cu noul coronavirus după ce s-a vindecat.

Related posts

Terasele se redeschid la 1 iunie, și la scurt timp și plajele. Când începe sezonul estival

Coronavirusul dispare oricum după 70 de zile indiferent de măsurile luate de guverne. Concluziile surprinzătoare ale unui profesor israelian

Constantinescu Gabriel

Salariații în șomaj tehnic care se întorc la muncă beneficiază de 41,5% din salariul de bază plătit de stat

2 comments

Spital COVID-19 inaugurat vineri în București de Gabriela Firea 8 mai 2020 at 14:01

[…] spital COVID-19, cu 500 de paturi este dotat inclusiv cu o zonă special amenajată pentru odihna medicilor dacă […]

Reply
Petrecerile de la domiciliu cu peste 20 de oameni raportate la Poliție 27 octombrie 2020 at 7:22

[…] Petrecerile de la domiciliu cu peste 20 de oameni, raportate la Poliție. Vicepremierul a explicat că numărul de amenzi aplicate în aceste cazuri nu reprezintă, totuși, un „scop” în sine. […]

Reply

Leave a Comment