Petrecerile COVID sunt la modă în SUA. „Vino cu propriul tău coronavirus”
Petrecerile COVID sunt la modă în SUA. „Vino cu propriul tău coronavirus”

Petrecerile COVID sunt organizate în SUA pentru infectarea participanților. Sunt persoane care intră voluntar în contact cu virusul, în speranța că vor dobândi imunitate și vor putea să își vadă mai departe de viață. Autoritățile atrag atenția asupra iresponsabilității unui astfel de comportament.

Petrecererile COVID au început să fie organizate în statul american Washington, sub titulatura „Vino cu propriul tău coronavirus” iar autoritățile sanitare au început campanii de combatere a acestora.

Oficialii atrag atenția asupra pericolului ca persoane sănătoase să stea în preajma celor testați pozitiv pentru a se infecta. Oamenii speră că așa vor grăbi procesul de vindecare ulterioară dar acest lucru nu este dovedit din punct de vedere științifi și este iresponsabil.

Autoritățile spun că petrecerile covid nu fac decât să pericliteze sănătatea publică și nu au niciun efect pozitiv. Marți, 94 de persoane din comitatul Walla Walla, Washington, au fost testate pozitiv cu coronavirus. Multe dintre acestea au fost infectate ca urmare a acestor „petreceri”, a declarant Meghan DeBolt, directoarea departamentului pentru sănătatea comunității, potrivit Digi24.

„Nu știm când au loc aceste evenimente. Auzim de ele doar după ce primim informații despre noi cazuri confirmate. Îi întrebăm cu privire la persoanele cu care au luat contact și ne răspund că au fost la o petrecere COVID. Este inacceptabil. Este iresponsabil”, a mai spus ea.

Statul Washington, unul dintre statele lovite puternic de coronavirus, a înregistrat 15.185 de cazuri și 834 de decese.

Ideea acestor petreceri vine din o practică mai veche a părinților care organizau astfel de petreceri pentru copiii lor pentru ca ei să se infecteze cu varicelă și să se imunizeze, apoi, împotriva ei.

Astfel de practici sunt, însă, extrem de iresponsabile, în condițiile în care cercetătorii nu au încă dovezi clare cu privire la capacitatea cuiva de a se reinfecta cu noul coronavirus după ce s-a vindecat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *