piețele din sectorul 1

Piețele din sectorul 1 vor fi salubrizate și igienizate. Astfel, producătorii și comercianții își vor vinde marfa în condiții civilizate și de siguranță sanitară.

„Primul spațiu în care administrația locală a Sectorului 1 a finalizat deja lucrările de curățenie generală este Piața Matache. Hala de aici nu a mai fost inclusă într-un astfel de proces de igienizare de câțiva ani, iar în prezent le oferă, atât vânzătorilor, cât și cumpărătorilor, condiții civilizate.

Acțiunea de salubrizare și igienizare va continua și în celelalte piețe administrate de Primăria Sectorului 1: Piața Domenii, Piața 1 Mai, Piața Aurel Vlaicu, Piața Aviației, Piața Dorobanți, Piața Amzei, Piața Mureș și Piața Pajura”, a precizat primarul sectorului 1, Clotilde Armand.

După finalizarea curățeniei generale, „tarabele vor fi închiriate corect și transparent. Producătorii și comercianții care doresc să închirieze o tarabă pentru vânzarea produselor cu caracter sezonier, precum și cei care doresc să închirieze spații comerciale în incinta piețelor trebuie să se adreseze direct Primăriei Sectorului 1 (Bd. Banu Manta nr. 9)”, a punctat Armand.

Care este procedura de închiriere a tarabelor în piețele din sectorul 1

Cererile pentru închirierea spațiilor comerciale din incinta piețelor din sectorul 1 trebuie depuse la Direcția Generală de Administrație Publică – Serviciul Administrativ.

Clotilde Armand spune că pentru spațiile comerciale libere se vor organiza licitații.

Cererile pentru închirierea tarabelor trebuie depuse cu 30 zile înainte de data de începere a activității în piață. Cererile de prelungire a contractelor de închiriere și convențiilor contractuale trebuie depuse cu cel puțin 30 zile înainte de data expirării contractului de închiriere/convenției contractuale.

În piețele din sectorul 1 plata serviciilor (închiriere tarabă, spațiu comercial, teren) se efectuează astfel:
– prin ordin de plată în contul RO56TREZ701502205X022016, deschis la Trezoreria Operativă Sector 1 București;
– cu card bancar aparținând utilizatorului, la terminalele (POS-uri) puse la dispoziția administratorilor de piață (nu sunt acceptate plăți cu cardul decât de la titularul dreptului de închiriere);
– cu numerar la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9, Sector 1.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul