Un protest împotriva plagiatorilor din funcții cheie a fost organizat joi în fața Palatului Cotroceni.

Manifestanții au intonat ”Imnul plagiatorilor” și i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să ceară demisia ministrului Lucian Bode.

Protestul organizat de comunitatea Declic a început la ora 12:00, cu imnul denumit ”Plagiamus Igitur”, Evenimentul e organizat după ce Comisia de Etică de la Universitatea Babeș-Bolyai a decis că ministrul Bode și-a plagiat teza de doctorat.

Prin tăcerea față de plagiatul ministrului Bode, președintele Klaus Iohannis demonstrează că proiectul său de suflet este România Plagiată, nu România Educată. De aceea, cu ajutorul unui umorist, Declic a compus un nou imn Gaudeamus Igitur, denumit „Plagiamus Igitur”, pe care cetățenii îl vor cânta în fața Administrației Prezidențiale. Imnul va fi filmat și apoi promovat pe rețelele de socializare”, se arată comunicatul Declic, citat de B1TV.

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a anunțat că suspiciunile de plagiat formulate de jurnalista Emilia Șercan în cazul lucrării de doctorat a lui Lucian Bode (PNL), ministrul de Interne, se confirmă. Teza e profund viciată și s-au dispus măsuri de corectare și retragere a cărții, a mai transmis instituția de învățământ, într-un comunicat citat de jurnalistă pe Facebook. Totodată, UBB a mai anunțat că va sesiza CNATDCU și Consiliul Național de Etică a Cercetării, „pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii”.

Amintim că, potrivit unei dezvălurii făcute tot de Șercan, Bode a dat în judecată Comisia de Etică a UBB, în încercarea de a bloca acest verdict. Numai că instanța a stabilit un prim termen de judecată abia pe 17 ianuarie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *