Plata medicilor și asistenților din centrele de vaccinare se face retroactiv
Plata medicilor și asistenților din centrele de vaccinare se face retroactiv

Plata medicilor și asistenților din centrele de vaccinare se face retroactiv, a explicat secretarul de stat Andreea Moldovan. Personalul nu este plătit de două luni și oamenii vin voluntar la serviciu, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, lansând o puternică controversă politică.

„Există o latență mare în orice se întâmplă”, a spus Andreea Moldovan. Un funcționar din ministerul Sănătății ar fi vinovat pentru întârzierea plăților, a recunoscut ministrul Vlad Voiculescu, dar AndreeaMoldovan susține că nu are cunoștință despre așa ceva.

Andreea Moldovan a fost întrebată într-o emisiune B1TV cine e „funcționarul misterior” din Ministerul Sănătății care n-a autorizat plata medicilor.

Ce pot să vă spun este că există o latență mare în orice se întâmplă. Nu pot să vă dau date exacte despre partea financiară pentru că efectiv nu o stăpânesc, nici în plan personal, nici în plan al ministerului, dar ce pot să afirm cu siguranță este că plata se face retroactiv, din momentul în care medicii și personalul medical din centrele de vaccinare au început să își desfășoare activitatea” a spus Andreea Moldovan.

Întrebată dacă nu cumva acest episod slăbește încrederea în derularea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, demnitarul a afirmat: „Nu cred. Practic, activitatea în centrele de vaccinare chiar s-a desfășurat bine și oamenii care lucrează acolo sunt oameni care s-au dus pentru că doresc să ajute și, bineînțeles, pentru că doresc să aibă un venit suplimentar, dar cred că pe prim-plan stă corectitudinea fiecăruia dintre cei care lucrează acolo. Nu mi-aș pune niciun fel de dubii față de acest aspect, sincer”.

Andreea Moldovan este convinsă că funcționarul care a greșit va fi sancționat, pentru că nu a avizat solictările de plată mai departe, către Ministerul Finanțelor.

„Cu siguranță, se vor lua măsuri. Nu știu să vă spun ce fel de măsuri. Sinceră să fiu, chiar dacă pare greu de crezut, nu știu cine este acea persoană, pentru că sunt atât de prinsă în partea mea, încât nu mai apuc să văd și alte aspecte, dar sunt niște lucruri care sunt regretabile și care îi dor pe mulți alți oameni, și atunci cu siguranță se vor lua măsurile instituționale necesare” a precizat secretarul de stat.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns