O bucată din tavanul Pieței Rahova s-a desprins și a căzut. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. La fața locului au intervenit Administrația Piețelor și un echipaj al Poliției Locale Sector 5.
„Problemele în ceea ce privește construcția Pieței Rahova nu sunt unele noi. Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat un control amănunțit, în urma căruia a sistat lucrările și a obligat constructorul să efectueze modificări și lucrări suplimentare pentru că structura de rezistență nu era una sigură”, transmite Primăria sectorului 5.
„Am cerut Corpului de Control să facă o anchetă în acest sens, să ia toate măsurile ce se impun, inclusiv să informeze organele de cercetare penală abilitate”, a precizat Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
Primăria Sectorului 5 a făcut numeroase solicitări și sesizări către constructor, însă fără rezultat. Constructorul solicită, în continuare, bani de la Primărie pentru lucrările efectuate, deși calitatea acestora lasă de dorit.
Spațiul în care funcționează Piața Rahova a fost preluat în luna ianuarie de către Administrația Piețelor de la Economat Sector 5 S.A. Construcția a fost efectuată de către Economat, în timpul mandatului fostului director, Leonard Petre.

Licitații pentru spațiile comerciale din Piața Rahova

Administrația Piețelor Sector 5 a organizat, la începutul acestei săptămâni, licitații pentru spațiile comerciale din Piața Rahova. Licitațiile au fost transmise în direct pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5, pentru asigurarea transparenței.
Spațiile licitate au avut următoarele suprafețe:
– Spațiul 1 – 132 metri pătrați;
– Spațiul 2 – 69,10 metri pătrați;
– Spațiul 3 – 70 metri pătrați;
– Spațiul 4 – 70 metri pătrați;
– Spațiul 5 – 92,58 metri pătrați;
– Spațiul 6 – 160,24 metri pătrați;
– Spațiul 7 – 33,20 metri pătrați;
– Spațiul 8 – 33 metri pătrați.
„La licitații s-au înscris următoarele firme, iar câștigătoare au fost cele care au oferit suma mai mare:
Spațiul 1: SC. OCMARI COMIMPEX SRL – 8.150 euro/ lună;
SC. CIPMAR CONCEPT SRL – 8.100 EURO;
Spațiul 2: SC. COMGEMIN 96 STAR MARKET SRL – 2.150 euro/ lună;
SC EMPROD SRL – 2.175 euro/ lună
Spațiul 4: SC. LADY NICOL COM IMPEX SRL – 3.500 euro/ lună;
SC. CIPMAR CONCEPT SRL – 3.000 euro/ lună;
SC. WORLDWIDE TELECOM SRL – 3.000 euro/ lună;
Spațiul 7: SC. MARIBO PRODCARN SRL – 1.784,89 euro/ lună;
SC. STEFANY COMSERV 2001 SRL – 1.310 euro/ lună;
SC. LUCIELLA LUX COMEXIM SRL – 1.050 euro/ lună;
SC. ULS ALIMENT SRL – 999 euro/ lună;
Spațiul 8: SC. STEFANY COMSERV 2001 SRL – 1.310 euro/ lună;
SC. ULS ALIMENT SRL – 1.200 euro/ lună;
SC. LUCIELLA LUX COMEXIM SRL – 1.050 euro/ lună;
SC. MARIBO PRODCARN SRL – 1.010 euro/ lună.
Pentru Spațiul 3 nu a existat nicio ofertă, iar în cazul Spațiului 5 a fost o singură ofertă, ceea ce înseamnă că procedura a fost incompletă, având în vedere că licitațiile se pot organiza atunci când există cel puțin 2 ofertanți. În ceea ce privește Spațiul 6, au fost depuse 3 oferte, însă ofertanții nu s-au mai prezentat la licitație”, a transmis Primăria sectorului 5.
Pentru spațiile care nu au fost atribuite, procedura va fi reluată în termen de zece zile. După expirarea acestui termen, spațiile vor fi scoase din nou la licitație publică, iar doritorii se vor putea înscrie în termen de 30 de zile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *