Platforma pentru certificatul verde COVID a început cu stângul
Platforma pentru certificatul verde COVID a început cu stângul

Platforma pentru certificatul verde COVID a început cu stângul joi după-amiază, pentru că nu a fost operațională. Persoanele care au încercat să obțină certificatul verde au fost întâmpinați de un mesaj de eroare. În cursul dimineții, aplicația web nu a fost disponibilă.

Așa cum au anunțat în ultimele zile Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare și Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, platforma pentru obținerea certificatului verde de vaccinare va fi disponibilă cetățenilor români începând de joi, 1 iunie 2021. Lansarea aplicației web s-a făcut cu stângul, pentru că în cursul dimineții, a fost indisponibilă.

Până în jurul orei 08:10, platforma pentru certificatul verde în vederea eliberării certificatului pentru persoanele care s-au vaccinat, au trecut prin boală sau au fost testate și intenționează să călătorească în cadrul UE, a fost nefuncțională. Cei care au accesat www.Certificat-COVID.gov.ro s-au lovit de eroarea „403 Forbidden”, relatează B1TV.

Valeriu Gheorghiță a explicat cum funcționează sistemul certificatelor verzi COVID

În momentul de față sunt finalizate toate procedurile, tot ceea ce ține de acest sistem informatic integrat, care practic, emite și verifică aceste certificate digitale COVID-19. Ca atare, va exista o platformă, Certificat-COVID.gov.ro, de unde vor fi descărcate aceste certificate digitale în format electronic, începând cu 1 iulie.

STS este responsabil de dezvoltarea acestui sistem informatic și de mentenanță, de tot ceea ce înseamnă securitate. Aceste certificate vor fi descărcate de pe platformă în baza unor informații pe care solicitantul le introduce pentru identificarea persoanei respective. În funcție de tipul de certificat care se solicită, de testare, vaccinare sau vindecare, se introduc anumite informații legate de test, vaccin, trecerea prin boală”, a declarat Valeriu Gheorghiță la B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *