PNL a scăzut în sondaje, dar rămâne liderul încrederii românilor. De unde vine pericolul
PNL a scăzut în sondaje, dar rămâne liderul încrederii românilor. De unde vine pericolul

PNL a pierdut 7 procente în preferințele electoratului, potrivit unui sondaj IMAS, dar rămâne în topul electoratului. PSD urcă în sondaje și vine în urma liberalilor, astfel că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, social democrații ar obține un scor mai bun decât la alegerile europarlamentare.

În ianuarie, PNL înregistra un scor record de peste 47%, arată un sondaj IMAS comandat de Europa FM. Scăderi mai mici înregistrează USR și UMDR, iar celelalte partide cresc ușor. Cea mai mare creștere o înregistrează PSD, arată PsNews.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, din totalul celor care ar merge la vot, 40,7% spun că ar vota cu PNL. PSD urcă la 25,8% și ar ajunge la mai bun nivel de la alegerile europarlamentare din mai 2019. Urmează USR, partid care ar strânge 10 la sută din opţiunile electorale.

Dacă PNL a scăzut în sondaje, restul partidelor o duc și mai rău și înregistrează scoruri sub pragul electoral de 5% și nu ar intra în Parlament: Pro România – 4,6%, UDMR – 4,4%, ALDE – 4,3 %, PMP – 3,6 %, PLUS 3,5.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 11 – 28 februarie, pe un eşantion de 1.010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *