IGPR motivează cu limbaj de lemn achiziția

Acest program este componenta care modelează sarcinile ce revin echipelor mobile pentru colectarea datelor in sistem centralizat. Sistemul de preluare a informațiilor din trafic va îmbunătăți activitatea de supraveghere și control a traficului rutier.

Poliția Română susține ca vor scădea costurile operaționale cu privire la activitatea de depistarea infracțiunilor precum și la cele de constatare a contravențiilor.

Prin implementarea proiectului, poliția urmărește creşterea gradului de siguranţă rutieră și scăderea numărului persoanelor decedate în accidente de circulaţie, prin dotarea corespunzătoare a structurilor de poliție rutieră.

Poliția va monitoriza tot ce mișcă

Varianta centrală a aplicației are rol de centralizare la nivel național iar varianta teritorială va fi utilizată la nivelul fiecărui județ. Aplicația include funcții de analiză și evidențiere, cu posibilitatea de notificare cu sau fără măsuri împotriva entităților destinatare.

Partea mobilă a aplicației este accesibilă doar echipelor aflate pe teren direct pe telefonul mobil pentru semnalizarea eventualelor probleme întâmpinate.

Utilizatorii aplicației vor primi roluri în raport cu competența sau responsabilitățile acestora (cercetare accidente, verificare transporturi). Administratorii aplicației pot încărca poze în aplicație și pot adăuga comentarii referitoare la tipurile de date ce sunt colectate.

Aplicatia permite crearea de noi task-uri de către cei care folosesc aplicația mobilă și pot genera diferite tipuri de notificări, în funcție de sesizările făcute. Datele geospațiale vor fi folosite atunci când se generează notificarea.

Aplicația va avea posibilitatea de a genera diferite task-uri cu diferite mesaje. Ea va permite restricționarea accesului la date diferențiat, pe categorii de utilizatori dar și pe fiecare utilizator în parte.

Transferul de date va fi bidirecțional prin intermediul unor servicii web. În baza rezultatelor obținute se va informa entitatea responsabilă, autoritățile competente sau administratorii de drum.

Aplicația va genera notificări cu privire la informatiile din trafic dar și alerte meteo. Va exista posibilitatea de a genera un raport zilnic în care vor fi rezumate toate informațiile ridicate din teren în ziua repectivă.

Firmă legată de Servil Shhaideh și un fost oficial MAI

Au existat 4 oferte. Firma a reușit să surclaseze companii mari si de renume, Orange Romania Communications și Software Imagination & Vision, aceasta din urmă fiind satelitul controversatei Siveco România.

Marcel Foca foto
Marcel Foca

Marcel Foca este administratorul firmei. Acesta este partener de ONG cu Sevil Shhaideh, fost ministru al dezvoltării.

Sevil Shhaideh a fost cercetată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Belina” dosar în care fostul ministru a fost acuzat de abuz în serviciu. Ong-ul din care fac parte cei doi se află la aceeași adresă cu firma condusă de Marcel Foca.

Cele mai importante contracte de licitație au ajuns la Intergraph Computer Services pe vremea când Sevil Shhaideh era ministru al Dezvoltării. În 2015 a fost semnat un contract de 2.36 milioane de euro pentru servicii de dezvoltare a Sistemului Integrat de Managament al Documentelor, tot cu Poliția Română.

Printre acționarii firmei se mai număra și Aurel Mihail Băloi. Acesta a fost comisar-șef de Poliție în Ministerul Afacerilor Interne. În 2010 figura ca angajat pe funcția de consilier al secretarului de stat pentru Departamentul de Ordine și Siguranță Publică din Ministerul Administrației și Internelor.

Firma este o obișnuită a banului public, administratorul enunțând faptul ca  peste 90% dintre proiectele lui sunt cu statul. El a reușit să strângă peste 90 de astfel de contracte.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *