Se scumpesc vizele pentru SUA. Administrația Biden spune că era momentul pentru noi scumpiri ale serviciilor consulare, pentru că acestea nu mai fuseseră ajustate din 2014.

Vizele de turism, de afaceri, pentru studenți, lucrători sezonieri și investitori vor fi mai scumpe de la 30 mai, după ce Statele Unite au anunțat marți, 28 martie, o majorare de prețuri, transmite B1TV.

Prețul vizelor de turism, afaceri (categoriile B1/B2 și BCC) și pentru studenți vor crește de la 160 de dolari la 185 de dolari, în timp ce vizele pentru lucrătorii sezonieri (categoriile H, L, O, P, Q și R) vor fi mai scumpe cu 15 dolari, de la 190 la 205 dolari. Cea mai mare creștere a prețurilor se va face simțită în cazul vizelor pentru comercianți și investitori (E), care vor costa 315 dolari, de la 205 dolari în prezent.

Prețul vizelor pentru non-migranți se va calcula pornind de la costurile serviciilor consulare, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA. Ultima revizuire a acestora a avut loc în 2014, arată sursa citată.

Departamentul de Stat se angajează să faciliteze călătoriile legitime în Statele Unite atât pentru imigranţi, cât şi pentru non-imigranţi”, se mai arată în comunicatul transmis.

Vizele de muncă și de turism sunt „esențiale” pentru politica externă a președintelui Statelor Unite, Joe Biden, care „recunoaște rolul fundamental al călătoriilor în economia țării”, potrivit instituției.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *