Numărul ucrainenilor care s-au angajat cu forme legale în România
Numărul ucrainenilor care s-au angajat cu forme legale în România

Numărul ucrainenilor care s-au angajat cu forme legale în România a ajuns la 6.500, raportat la zecile de mii care au intrat în țară și au ales să și rămână. Peste 6.500 de cetățeni s-au angajat la noi de la începutul războiului, a declarat ministrul muncii, Marius Budăi.

Datele prezentate de oficialul social-democrat arată că angajatorii români au încheiat, până marți, 6.542 de contracte de muncă pentru refugiații ucraineni.

În această dimineaţă (n.r. – miercuri) sunt înregistrate 7.808 contracte active ale cetăţenilor ucraineni, dintre care 6.542 sunt contracte care au data de început a activităţii de când a început conflictul. Deci, numărul de contracte care au data de început 24 februarie 2022 sau mai recentă a crescut cu 16 faţă de ziua de ieri”, a declarat Marius Budăi, citat de B1TV.

Față de sfârșitul lunii februarie, în prezent numărul de muncitori din Ucraina este cu circa 300 mai mare.

Dintre miile de refugiați ucraineni care s-au angajat în România, majoritatea lucrează în București (2.594), iar alții sunt în Bistrița-Năsăud (465), Timiș (450), Arad (386) și Maramureș (319).

Datele Poliției de frontieră arată că pînă în prezent au intrat aproximativ 350.000 de ucraineni în România, iar dintre aceștia, 84.000 au ales să rămână în țara noastră.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *