Polițiștii locali din sectorul 6 vor înregistra discuțiile cu cetățenii pe care îi sancționează. Și asta pentru că vor fi dotați cu camere video portabile de tip body-cam.
”Am încredere că reforma din Poliția Locală a Sectorului 6 merge în direcția corectă! Una dintre măsurile care-i vor responsabiliza pe polițiști, dar și pe cetățenii care intră în contact cu polițiștii locali, este dotarea acestora cu camere video de tip body-cam. (…) Am lansat pe 15 noiembrie o licitație pe SICAP privind achiziționarea a 98 de dispozitive de înregistrare audio-video portabile de tip body-cam. (…) Mai mult, acestea vin și cu o serie de accesorii utile muncii în teren. Datele astfel culese vor fi analizate pentru a îmbunătăți munca polițiștilor locali din Sectorul 6”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.
Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 va achiziționa 98 de camere audio-video portabile de tip body-cam, şapte dispozitive de încărcare şi sincronizare și un kit accesorii de identificare şi distribuire.
Aparatura va ajunge în dotarea polițiștilor locali. Practic, fiecare agent care va pleca pe teren va purta câte o cameră. Astfel, oamenii legii vor putea înregistra orice abatere săvârșită pe spațiul public. Vor fi înregistrate și discuțiile dintre polițiștii locali din sectorul 6 și cetățenii sancționați.
Valoarea totală estimată a acestor dispozitive este de 477.000 lei, cu TVA. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 26.11.2021, ora 15.00. Criteriul de atribuire este preţul cel mai mic. Termenul de livrare a camerelor video cu întregul kit este de 20 de zile de la semnarea contractului.

Leave a comment

Lasă un răspuns