Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Capitalei, a anunțat, luni, că noua organigramă a Poliției locale are cu aproximativ 85 de posturi mai puțin, în timp ce de la Direcția de asistență socială și protecția copilului au dispărut aproximativ 130 de posturi.

Ciprian Ciucu afirmă că nu este mulțumit de Poliția locală și că polițiștii vor fi testați pentru a rămâne în funcție, iar ulterior vor fi monitorizați.

 Ciprian Ciucu: Dispar aproximativ 85 de posturi de la Poliția locală

„Vor fi mai puțin cu cca. 85 de posturi (aproape un sfert din efectiv). Cei mai mulți polițiști locali vor intra la testare, probe de cunoștințe și abilități fizice. Vor rămâne în Poliția Locală doar cei dedicați funcției, cei care își înțeleg rolul. Nu sunt mulțumit de Poliția Locală, se mișcă mai bine decât în urmă cu 6 luni, dar tot nu sunt mulțumit. Polițistul local trebuie să fie prezent și atent la TOT ce se întâmplă în jurul lui, se implice, să observe și să ia măsuri atunci când identifică un teren lăsat de izbeliște, când un dezvoltator imobiliar nu respectă normele de mediu și ori de câte situația o impune”, a explicat Ciprian Ciucu într-o postare pe Facebook.

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu declară că a început și procesul de restructurare de la Direcția de asistență socială și protecția copilului.

„(…) am reușit performanța de a scutura schema de cca. 130 de posturi fără a desființa niciun serviciu social. Nu ne oprim aici, în a doua etapă vom implementa standarde de costuri pe fiecare serviciu social pentru că acum unele servicii sunt cu două ori sau chiar trei ori peste standardele de cost ale Ministerului Muncii. De asemenea, deja facem o analiză de eficacitate și vor rămâne și vom insista pe acele servicii sociale cu adevărat necesare dedicat grupurilor defavorizate, persoanelor cu handicap, familiilor și copiilor aflați în sărăcie și în risc de sărăcie și a bătrânilor fără posibilități”, a precizat Ciprian Ciucu

Leave a comment

Lasă un răspuns