Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, la Constanța, că românii care doresc să fie liberi și în 31 mai, înainte de liberul legal de 1 iunie, își pot lua o zi de concediu.

Raluca Turcan a fost întrebată dacă în acest an va fi acordată o zi liberă și luni, 31 mai, pentru ca românii să aibă patru zile libere (de sâmbătă până marți, 1 iunie).

Raluca Turcan:Își pot lua o zi de concediu

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte.Pe de altă parte pot să își ia o zi de  concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte.Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu.Nu am discutat lucrul acesta, punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a spus Raluca Turcan.

România este singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber iar dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în materie de vaccinare trebuie să existe cât mai multe centre mobile, instituţiile să colaboreze între ele iar procesul să meargă în mediul rural, a declarat sâmbătă, la Constanţa, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în materie de vaccinare trebuie să existe cât mai multe astfel de centre mobile, instituţiile să colaboreze între ele, e important să meargă procesul vaccinării în mediul rural, să ne apropiem de persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea, întotdeauna, să se deplaseze pentru vaccinare, şi în felul acesta să putem, ca ţară, undeva în luna august să ne apropiem de un procent de 50% populaţie imunizată”, a spus Raluca Turcan, potrivit HotNews.

„Suntem singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber iar lucrul acesta se desfăşoară fără niciun fel de problemă. De asemenea, suntem, ca ţară, în top european în privinţa posibilităţilor de vaccinare în funcţie de cei care aleg să se vaccineze(…) În mai puţin de 5 luni de la apariţia vaccinului România a avut o rată a vaccinării bună şi exemplară la nivelul Uniunii Europene”, a afirmat ministrul Raluca Turcan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *