Ciolacu explică de unde face rost de bani pentru profesori și medici: „Cifrele nu mint niciodată”

Premierul bavarez, Markus Söder, l-a rugat pe Marcel Ciolacu să îi aducă niște mici românești, pentru că el este un mare fan al bucătăriilor tradiționale. Premierul României, aflat în vizită oficială în Bavaria, i-a îndeplinit dorința lui Soder. 

O ladă frigorifică cu mici românești congelați a fost transportată în landul german de către delegația Guvernului României.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi, de către Markus Soder, prim-ministrul Statului Liber Bavaria, la sediul Cancelariei de Stat Bavareze, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Federală Germania

Ceremonia de întâmpinare va fi urmată de şedinţa comună a celor două guverne, prilejuită de aniversarea a 25 de ani de la instituirea cooperării instituţionale româno-bavareze, potrivit programului anunţat de Executiv.

Cei doi premieri vor fi prezenţi, apoi, la evenimentul de semnare a unui Memorandum pe tema antreprenoriatului, IMM-urilor şi Start-Up-urilor de către miniştrii de resort.

Momentul va fi urmat de o întrevedere a celor doi prim-miniştri, la finalul căreia vor fi susţinute declaraţii comune de presă.

În cadrul vizitei oficiale, premierul este însoţit de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, de ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, de ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, de ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Luni, prim-ministrul Marcel Ciolacu a asistat la primul meci pe care echipa naţională de fotbal a României l-a susţinut la Campionatul European de Fotbal EURO 2024 în compania selecţionatei naţionale a Ucrainei, iar luni seară a participat la recepţia oferită în onoarea sa, la Castelul Nymphenburg din Munchen, împreună cu reprezentanţi ai diasporei, ai etnicilor germani din România, ai saşilor şi ai şvabilor, precum şi ai cultelor.

Conform datelor prezentate de Guvern, dintre landurile germane, Bavaria reprezintă cel mai important investitor şi partener comercial pentru România, cu un volum de schimburi comerciale de circa 8,37 miliarde de euro. Pe locul 2 se situează Landul Baden Wurttemberg cu 8,22 miliarde de euro, iar pe locul 3 Landul Renania de Nord-Westfalia cu 7,39 miliarde de euro, acestea vizând în principal domeniile construcţiilor de maşini, piese şi componente din industria auto, IT.