KLAUS IOHANNIS
KLAUS IOHANNIS

Se împlinesc aproape 2 ani de la alegerea președintelui Iohannis, însă cetățenii s-au săturat de jocurile de culise conduse de acesta. Președintele a avut partde de un week-end cu proteste, închiat însă cu o repriză de golf.

Jó napot kívánok, PSD!

Președintele Klaus Iohannis a fost duminica aceasta la Sibiu pentru a participa la slujbă. Însă înainte de a intra în Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime”, șeful statului s-a confruntat cu un protest al sibienilor. Supărările acestora vin pe fondul negocierii unei alianțe pentru formarea guvernului, între PNL și PSD. Klaus Iohannis pare de această dată să ignore, ba chiar să susțină tacit cooptarea PSD la guvernare.

Protestatarii au scandat, unii dintre ei au venit chiar și cu afișe. Un bărbat a ținut o foaie pe care scria „La biserică … degeaba”. La intrarea în biserică, o femeia i-a strigat președintelui „Jó napot kívánok, PSD!”. Cu toate acestea, șeful statului nu s-a oprit pentru a discuta cu cetățenii și nici nu a dat declarații presei.

 Din biserică la… terenul de golf

Tot în ziua de duminică, președintele Iohannis a fost observat jucând golf la la Clubul de golf Paul Tomiță din Pianu de Jos, județul Alba. Potrivit celorlalți jucători ce au dat declarații, șeful statului ar fi ajuns în jurul prânzului și ar fi plecat puțin după ora 15. Clubul este administrat de Werner Keul, un om de afaceri din Sibiu și apropiat al președintelui. Terenul de golf are 18 găuri, iar o partidă durează în medie 4 ore.

Pare că președintele își face un obicei din a se refugia la clubul de golf, atunci când România se confruntă cu crize. Inclusiv în data comemorării celor 6 ani de la tragedia de la Colectiv, președintele a preferat să joace golf. De această dată însă, Iohannis preferă sportul bogaților, în timp ce PNL și PSD negociază guvernul.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *