https www.gandul.ro wp content uploads 2022 07 denis ilinescu 1

Noul președinte al Organizației de Tineret a PNL București a fost prins de polițiști, cu droguri, într-un parc destinat aproape exclusiv copiilor după ce anchetatorii ar fi fost anunțați de un informator. Denis Ilinescu a fost prins chiar de către unul dintre polițiștii torționari de la Secția 16, care, doi ani mai târziu, a fost acuzat că, împreună cu alți colegi, ar fi răpit, sechestrat și torturat doi bărbați care nu purtau măști sanitare în perioada stării de urgență.

Proaspăt ales în fruntea tineretului liberal, Denis Ilinescu ar fi fost la un pas să fie acuzat de trafic de droguri, dosar care ar fi putut să-l trimtă în spatele gratiilor, scrie Gandul.

Surse din cadrul Poliției Capitalei au declarat, pentru Gândul, că în luna iunie 2018 actualul președinte al Organizației de Tineret a PNL București a fost abordat de un echipaj al Secției 16, în timp ce se afla în Parcul „Orășelul Copiilor” din Sectorul 4.

Sursele citate, care au precizat că agenții au intervenit după ce au primit un pont din partea unui informator, motiv pentru care, după ce i-au cerut lui Ilinescu actele de identitate, i-ar fi cerut să se supună unei percheziții corporale.

Polițiștii ar fi găsit la Denis Ilinescu aproape trei grame de marijuna, despre care acesta a susținut că este destinată consumului propriu. Totuși, spun oamenii legii, cantitatea de trei grame este considerată mare, atunci când este vorba despre stupefiante. Drept urmare, bărbatul ar fi fost la un pas să fie anchetat pentru trafic de droguri de mare risc. În cele din urmă, tânărul politician a reușit să scape de acuzații, iar dosarul a fost clasat.

Anchetatorii bucureșteni au mai precizat că polițistul care l-ar fi prins pe Ilinescu cu droguri în parc ar fi fost chiar liderul sindical Viorel Șeicaru, membru în conducerea Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).

Același Viorel Șeicaru avea să devină celebru după ce, în toamna lui 2020, alături de alți opt colegi, ar fi torturat și umilit doi bărbați.

Ilinescu, cercetat și pentru conducere fără permis

În ianuarie 2019, numele lui Denis Ilinescu a mai apărut într-un dosar la Tribunalul București. Judecătorii de la Secția I – Penală înregistrau dosarul nr. 2715/3/2019, asa cum a scris inițial și Lumea Politică. În această cauză, DIICOT solicita confiscarea stupefiantelor găsite la Denis Ilinescu, pentru care s-a constituit dosarul în care ulterior s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Denis Ilinescu/Sursa foto/Facebook

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *