Prețul la benzină va scădea, estimează premierul Florin Cîțu
Prețul la benzină va scădea, estimează premierul Florin Cîțu

Prețul la benzină va scădea, estimează premierul Florin Cîțu, după ce s-au înregistrat creșteri la prețul produselor petroliere la pompă. Acest lucru se va întâmpla în cel mult două săptămâni, estimează prim-ministrul.

„La combustibili, scumpirea a venit din prețul petrolului internațional, care a avut o creștere. Prețul acum scade, veți vedea că și prețul la pompă va fi mai mic. De obicei este o diferență de o săptămână, două săptămâni.

Prețul la benzină va scădea, dar ar fi putut crește. Prețul în România ar fi fost mai mare dacă nu luam decizia de a elimina supraacciza introdusă de PSD. Dacă nu luam acea decizie, prețul ar fi fost mult mai mare. Astăzi, nu doar în România, prețul peste tot în lume a crescut datorită fluctuaților prețului petrolului pe piața internațională”, a spus premierul Florin Cîțu, la Digi24.

Premierul a explicat că prețurile cresc și scad, dar cel mai important este ca veniturile să fie totuși mai mari decât creșterile pe care le înregistrează prețurile.

„Noi vedem ce se întâmplă acum, dar dacă ne uităm la o evoluție, prețurile cresc, scad, asta este într-o economie de piață.

Ceea ce este important, este ca veniturile să crească mult mai repede decât prețurile. Și asta înseamnă că ne păstrăm puterea de cumpărare.

În România, anul acesta veniturile au crescut mai repede decât prețurile. Prețurile au o medie de creștere de 3%, iar veniturile în sectorul privat au crescut cu 7,5%, aproape 8%. Prețurile au crescut cu 3%”, a precizat premierul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.