Prețul petrolului a explodat și a ajuns la maximul ultimilor șapte ani
Prețul petrolului a explodat și a ajuns la maximul ultimilor șapte ani

Prețul petrolului a explodat și a ajuns la maximul ultimilor șapte ani, pe fondul temerilor că Rusia va invada Ucraina. Miercuri, prețul petrolului pe burse a ajuns la cea mai mare cotație din ultimii ani și va continua să crească, dacă va fi lansat atacul.

„Dacă Rusia invadează, ne-am aștepta ca prețurile petrolului să explodeze”, a declarat Tariq Zahir, membru manager la Tyche Capital Advisors, pentru MarketWatch, relatează B1TV.

Un conflict total între cele două națiuni ar putea determina Occidentul să impună sancțiuni legate de petrol Rusiei, care se numără printre cei mai mari producători de petrol din lume, înăsprind și mai mult oferta mondială de țiței.

Între timp, o a doua creștere săptămânală consecutivă a stocurilor de țiței din SUA nu a reușit să afecteze creșterea prețurilor petrolului, iar comercianții au urmărit, de asemenea, cu atenție Orientul Mijlociu, după recentele atacuri cu drone ale rebelilor Houthi din Yemen asupra instalațiilor petroliere din Emiratele Arabe Unite.

Miercuri seară, barilul de țiței Brent se tranzacționa la 90,10 dolari, cu 2,15% peste referința de marți.

Cum a evoluat prețul petrolului

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, creștea cu 2,30%, la 87,57 dolari/baril.

Goldman Sachs estimează că petrolul va trece de valoarea de 100 de dolari pe baril în trimestrul al treilea

În situația unei eventuale invazii ruse în Ucraina, liderii occidentali au amenințat Rusia cu sancțiuni fără precedent iar un eventual embargo asupra exporturilor rusești de petrol ar restrânge și mai mult oferta din piață.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *