petrol

Preţul barilului de petrol pe piaţa Brent a depăşit pentru scurt timp, în cursul nopţii, nivelul de 139 de dolari, apropiindu-se de recordul absolut înregistrat în 2008, relatează BBC.

Imediat după începerea tranzacţiilor electronice pe piaţa Brent, în nord-vestul Europei, preţul barilului de petrol a atins timp de câteva minute nivelul de 139,13 dolari. La aproximativ o oră de la începerea tranzacţiilor, preţul scăzuse la 130,45 de dolari.

Şi pe piaţa nord-americană de tranzacţionare – US West Texas Intermediate (WTI) – preţul petrolului a atins câteva minute, duminică seară, valoarea de 130,50 de dolari, potrivit agenţiei Reuters.

Creşterea preţului petrolului este rezultatul tensiunilor dintre Occident şi Rusia, din cauza invaziei ruse în Ucraina.

Recordul absolut al preţului petrolului a fost de 147,50 de dolari / baril, în cursul crizei financiare din 2008.

Duminică, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că administrația Biden și aliații săi discută despre un embargo asupra livrărilor de petrol rusești.

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a declarat la rândul său că parlamentarii americani „explorează” legislația pentru interzicerea importului de petrol rusesc și că, în această săptămână, Congresul intenționează să adopte un ajutor de 10 miliarde de dolaripentru Ucraina, ca răspuns la invazia militară a Rusiei.

Camera examinează în prezent o legislație puternică ce va izola și mai mult Rusia de economia globală”, a spus Pelosi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *