Preţurile poliţelor pentru asigurările de răspundere civilă auto (RCA) au înregistrat creşteri în ultima perioadă, retragerea autorizaţiei şi declanşarea falimentului City Insurance fiind cauza principală care a produs un şoc pe piaţă.

Aceste creșteri de prețuri au venit după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în luna Septembrie să deschidă procedura falimentului pentru liderul pieței de asigurări, City Insurance.

Astfel, nivelul pre­ţurilor a depăşit 1.000 de lei la ma­joritatea asigurătorilor care practică asigurările de răspundere civilă auto, ajungând la dublare sau triplare în ultima lună.

În prezent, Euroins, care a rămas cel mai mare asigurător, după re­tra­gerea autorizaţiei de funcţio­nare a City Insurance, a ajuns la un tarif la poliţa RCA de peste 1.048 lei, pentru o persoană cu vârsta cuprinsă în­tre 25 şi 30 de ani, la o clasă de bonus-malus B0, pentru o perioadă de 6 luni, pentru un autoturism mar­ca Renault Megane, din anul 2016, cu un motor de 1.598 cmc, pe motorină.

Preţul unei poliţe RCA pentru ace­eaşi maşină şi persoană la Euroins era de 590 de lei în urmă cu câteva săptămâni.

Impactul pe care şoferii îl simt în continuare este o trecere de la cel puţin trei variante de preţuri la RCA sub 600 lei pe o perioadă de 6 luni, la peste 1.000 lei în mai puţin de o lună.

Preţul maxim RCA este dublu faţă de preţul minim RCA la poliţele pe 12 luni şi aproape triplu la poliţele pe 6 luni.

Leave a comment

Lasă un răspuns