Prima reacție adversă severă de la administrarea vaccinului Pfizer în România. Un medic are paralizie temporară facială, în urma administrării dozei de rapel, iar reacția adversă, considerată rară, este menționată în prospectul vaccinului.
Ministerul Sănătății a confirmat reacția adversă în urma administrării celei de-a doua doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Un medic din Vâlcea a suferit o paralizie temporară facială, în urma vaccinului administrat joi.
Prima reacție adversă severă. Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a informat, joi, Ministerul Sănătății cu privire la apariția acestei reacții adverse rare în cazul femeii din Vâlcea, care este medic și are 32 de ani.
Aceasta a primit, joi, doza de rapel a din vaccinul BioNTech Pfizer (Comirnaty).
Potrivit sursei citate, în prezent, aceasta ”se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice”.
Ministerul Sănătății precizează că acest tip de reacție este menționat în prospectul vaccinului BioNTech Pfizer. Este vorba despre o reacție rară care poate apărea și după administrarea altor tipuri de vaccin.
Reacțiile adverse de până acum în cazul vaccinului Pfizer
De la începutul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 în țara noastră, pe 27 decembrie 2020, în centrele de vaccinare au fost consemnate 2.030 de reacții comune și minore, dintre care 482 au fost reacții de tip local cu durere la locul injectării, iar 1.548 au fost reacții generale, precum febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie și alergii de tip urticarie, potrivit datelor transmise miercuri seară de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).