unnamed

Primarul comunei Berevoeşti din județul Argeș, Bogdan Proca, care și-a angajat tatăl ilegal, și-a pierdut acum funcția. Ordinul de încetare a mandatului a fost semnat de prefectul de Argeş, după ce primarul fusese condamnat definitiv în primăvară, pentru că și-a angajat ilegal tatăl în funcția de consilier personal.

Procedurile birocratice au făcut ca ordinul de încetare a mandatului să fie întârziat atât de mult. Abia la finalul săptămânii trecute a fost semnat de prefectul de Argeș.

La începutul acestui an, magistrații Judecătoriei Câmpulung l-au condamnat pe primarul Bogdan Proca la un an de închisoare, pentru conflict de interese, la care se adaugă pedeapsa de interzicere de a mai fi ales într-o funcție publică, pe o perioadă de 3 ani.

Ulterior, instanța a decis amânatrea aplicării pedepsei de închisoare pe un termen de supraveghere de doi ani.

Inițial, Bogdan Proca a atacat sentința la Curtea de Apel Pitești, dar în scurt timp a renunțat la apel, sentința devenind definitivă.

Acum el are posibilitatea să atace în instanță ordinul de încetare a mandatului.

Primarul și tatăl său s-au succedat la conducerea Primăriei Berevoești.

Când Bogdan Proca a câștigat alegerile, l-a angajat pe tatăl său, adică pe fostul primar, în funcția de consilier, după ce, în trecut, și el fusese angajat de tatăl său pe aceeași funcție.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *