Primarul Lucian Viziteu și un alt lider USR au fost amendați pentru nepurtarea măștii în exterior, la un eveniment public. Tocmai cei doi politicieni le ceruseră cetățenilor să poarte masca și să respecte legea, pentru a reduce numărul cazurilor de COVID și au fost surprinși de jurnaliștii din presa locală că încălcau tocmai regulile pe care solicitau cetățenilor să le respecte. În urma presiunii opiniei publice, la o săptămână de la eveniment, cei doi lideri USR au fost amendați de Poliție.

Lucian Viziteu și Teodor Lazăr au fost surprinși joia trecută fără mască la un eveniment public, desfășurat în aer liber, respectiv demolarea unor garaje din oraș.

Cei doi politicieni au fost singurii participanți la eveniment fără mască. Lazăr și Viziteu au fost sancționați abia după o săptămână, în urma sesizării presei locale, cu câte o amendă de 1.000 de lei, fiecare.

„Până în acest moment, polițiștii Secției 1 Poliție Bacău au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei fiecare conform Legii Nr 55/ 2020. De asemenea, se continuă verificările în vederea identificării tuturor persoanelor care erau prezente și nu respectau prevederile Legii Nr.55/ 2020”, a transmis IPJ Bacău, potrivit B1TV.

Evenimentul la care au participat cei doi useriști a fost organizat chiar de administrația Viziteu și a fost transmis live, pe Facebook.

Cu puțin timp înainte de eveniment, primarul Bacăului îi avertiza pe băcăuani, printr-o postare în social media, că purtatul măștii este o măsură obligatorie, inclusiv în aer liber.

„Vă reamintesc că masca este obligatorie și pe stradă și că trebuie să facem toți un efort pentru a avea cât mai puține cazuri noi”, avertiza primarul Bacăului, pe 10 ianuarie 2022.

Inițiativele controversate ale lui Lucian Stanciu Viziteu

Primarul Lucian Viziteu este un personaj controversat la nivel local. La un an de zile de când a preluat mandatul, s-a remarcat prin mai multe promisiuni de campanie încălcate și inițiative retrase, după ce băcăuanii și reprezentanții din Consiliu s-au opus.

În ultimul an, Viziteu a propus adăugarea de taxe pentru locurile de parcare, creșterea taxei pentru salubrizare cu 140% și majorarea prețului apei cu 50%. De asemenea, a cerut suspendarea finalizării Spitalului Municipal Bacău, promis în campanie și a pierdut un proces de transparență, după ce a refuzat să comunice mai multe informații de natură financiară. De curând, primarul din Bacău a fost prins cu minciuna de elevi, cărora le-a tăiat cuantumul burselor.

De asemenea, Viziteu se află în plin scandal cu viceprimarul Cristian Ghingheș, fostul său aghiotant din campania electorală, căruia i-a retras atribuțiile. Oficialul USR a mai ajuns în atenția presei locale pentru angajările dubioase de la Primărie – a angajat un consilier care a trecut prin șase partide.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *