Polițistul care a ucis o fată pe o trecere de pietoni din București
Polițistul care a ucis o fată pe o trecere de pietoni din București

Polițistul care a ucis o fată pe o trecere de pietoni din București ar putea să fie supus unui test poligraf, la cererea familiei victimei. Procedurile din anchetă sunt în plină desfășurare în acest moment, sub supravegherea unui procuror.

Maşina care a lovit-o pe fata de 11 ani va fi analizată de specialişti, iar la expertiză va asista şi agentul care era la volan, așa cum cere procedura. Unul din obiectivele expertizei tehnice este de a stabili și cu ce viteză mergea polițistul.

Mașina urmează să fie ridicată săptămâna viitoare din curtea Brigăzii Rutiere și dusă la Registrul Auto Român unde se vor face mai multe măsurători și teste, relatează Digi24.

Măsurătorile se vor corela cu raportul IML și cu cercetarea la fața locului, astfel se va stabili dinamica accidentului, viteza cu care le-a lovit pe fete pe trecere, dar și dacă putea sau nu să evite această tragedie.

Potrivit codurilor de procedură penală, la toate procedurile din anchetă pot participa părțile, ceea ce înseamnă că polițistul, familiile victimelor și avocații vor lua parte la ele.

Raportul ar trebui să fie gata în cel mult două luni și o să fie principala probă în dosar.

Polițistul care a ucis o fată pe trecerea de pietoni este în continuare cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. A dat deja o declarație în fața anchetatorilor, iar procurorii au început audierea mai multor martori care se aflau pe stradă în momentul în care a avut loc accidentul.

Avocatul familiei Raisei, fetița de 11 ani decedată în accident, a cerut procurorului ca polițistul să fie supus testului poligraf pentru a afla exact ce făcea în timpul accidentului. De cealaltă parte, familia Mariei, fata care a supraviețuit, le-a transmis anchetatorilor că aceasta ar vrea să dea declarații în dosar, acum că starea ei de sănătate este mai bună.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *