Image default
Actualitate

Dan Tudorache se confruntă din nou cu Clotilde Armand în războiul pentru Primăria Sectorului 1

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, se va confrunta și la alegerile din toamnă cu Clotilde Armand, vechea sa adversară de acum patru ani. Și atunci a fost, dar și acum, se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, la alegerile locale care ar putea avea loc pe 27 septembrie, amânate de criza coronavirusului.

La Sectorul 1, Dan Tudorache a câștigat la mustață în 2016 în fața lui Clotilde Armand, nu scapă nici anul acesta de emoții. La toamnă, candidatul susținut de PSD la Primăria Sectorului 1 o va regăsi adversar pe Clotilde Armand care, deși a mai scăzut în sondaje începând cu toamna anului trecut, nu este deloc un contracandidat de neglijat pentru Tudorache.

Tudorache, din partea PSD, a fost ales în 2016 primarul sectorului 1 din București, cu 23.220 de voturi, la o diferență mică față de principala sa contracandidată, Clotilde Armand (USR), care a obținut 21.504 voturi.

Anul acesta PNL-ul are pregătit un candidat care să le încurce planurile celor doi. Consilierul premierului Ludovic Orban, Tănase Stamule, se pregătește să intre în lupta pentru cel mai bogat sector al Capitalei, însă sondajele nu-i dau foarte mari speranțe liberalului, acesta poziționându-se foarte jos în comparație cu Clotilde Armand și Dan Tudorache.

Faptul că PNL dorește să aibă un candidat propriu la primărie nu le-a căzut prea bine celor de la USR, o întreagă polemică izbucnind acum două luni între cele două partide. În ziua în care şi-a lansat candidatura, Clotilde Armand le-a cerut liberalilor să o susţină.

„În sectorul 1, PNL trebuie să facă un pas în spate. Eu am fost în Consiliul Local timp de trei ani înainte să ajung în Paramentul European. Timp de trei ani am învăţat mult, am văzut cum se desfăşoară lucrurile acolo. Când e vorba de interese financiare, a mers mereu sistemul transpartinic în Sectorul 1. PNL este acolo împreună cu PSD, împreună cu toate partidele tradiţionale. PNL, repet, PNL trebuie să facă un pas în spate în Sectorul 1“, a spus Clotilde Armand.

Adina Alberts va candida, lansată de coronavirus

Surse politice au declarat pentru PS News că și medicul chirurg Adina Alberts, soția afaceristului Viorel Cataramă, va intra în lupta pentru Sectorul 1. Cu șanse aproape inexistente să câștige fotoliul de primar, candidatura Adinei Alberts va slăbi însă șansele de reușită ale unui candidat de pe partea dreaptă.

Medicul chirurg Adina Alberts a intrat în atenția publică, în ultima perioadă, ca urmare a declarațiilor sale referitoare la pandemia de coronavirus. Recent, ea a lansat și o campanie de informare și prevenire a infecțiilor cu noul tip de coronavirus în Sectorul 1 al Capitalei, acolo unde se pregătește să candideze.

PMP-ul nu stă prea bine în perspectiva alegerilor din acest an, potrivit ultimelor sondaje de opinie, motiv pentru care aceștia caută un parteneriat cu PNL pe raza Capitalei în perspectiva susținerii unui candidat unic. Eugen Tomac, liderul PMP, a avut joi o întâlnire cu președintele PNL, Ludovic Orban, pe această temă.

„M-am întâlnit în această dimineață cu premierul Ludovic Orban și, urmare a deciziei CCR, i-am propus, iar domnia sa a agreat, ca alegerile locale să aibă loc pe data de 27 septembrie, iar cele parlamentare în primul weekend din luna decembrie. Este nevoie de dialog, lege și calendar foarte precis pentru a ieși din această criză”, a declarat Eugen Tomac, după întâlnirea cu Ludovic Orban.

Related posts

Nicușor Dan o provoacă pe Firea să participe la trei dezbateri

Alina Angelescu

Victor Ponta s-a gândit deja la strategia de opoziție. Să arate cum „greșește” Guvernul

Constantinescu Gabriel

Tăriceanu era încrezător în momentul în care a ajuns în fața urnelor de vot

Alina Angelescu

1 comment

Fostul primar PSD Daniel Tudorache, vizat de percheziții DNA - Lumea Politică 19 noiembrie 2020 at 16:04

[…] joi zeci de percheziții în două dosare de corupție, în care este vizat și fostul primar PSD al Sectorului 1 al Capitalei Daniel Tudorache. El a scris pe Facebook că percheziția a fost făcută în urma unei sesizări a actualului primar […]

Reply

Leave a Comment