Prințul Paul al României, unul dintre cei mai mari fugari din țara noastră, a fost prins în Malta, unde se afla în vacanță.

Prințul Paul a fost reținut în urma colaborării polițiștilor români cu cei din Malta. Prințul Paul este urmărit internațional în baza unui mandat european de arestare emis pentru executarea unei pedepse de 3 ani și 4 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu, cu o pagubă estimată la 9.523.769 de euro.

El fost arestat preventiv în Paris pentru o scurtă perioadă, iar autoritățile franceze au solicitat sentința de condamnare și condiții de detenție, fiind ulterior eliberat pe cauțiune, transmite B1TV. Instanța din Franța a respins definitiv predarea lui Prințul Paul către autoritățile române, invocând un viciu de procedură legat de compunerea nelegală a completului de judecată din România.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că nu a primit încă un răspuns de la omologul francez privind extrădarea prințului Paul, după respingerea definitivă a cererii de extrădare de către justiția franceză.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *