Protejarea mediului și combaterea efectelor climatice, sunt propuneri ale Comisiei Europene extrem de ambițioase care însă costă bani, a spus ministrul mediului, Tanczos Barna, și din acest motiv trebuie analizate și discutate cu atenție. „Așa cum reducerea emisiilor de carbon costă, costă și protejarea pădurilor”, a spus ministrul mediului.

Plămânul verde al națiunii costă. Trebuie să înțelegem cu toții: protecția acestor păduri costă. Și trebuie să conștientizăm și la nivel național, și la nivel european că, așa cum reducerea emisiilor de carbon costă, costă și protejarea pădurilor.

Azi am avut o discuție foarte interesantă cu toate statele despre reducerea emisiilor de carbon și politica europeană de atingere a neutralității. Ea poate fi atinsă prin reducerea emisiilor și prin sechestrarea carbonului și fiecare stat membru a ridicat această problemă a suportării echitabile a costurilor, că toate aceste planuri europene, care sunt extrem de bune, extrem de ambițioase și despre sănătatea noastră a tuturor și a copiilor noștri vor afecta pe de o parte producției de energie electrică, deci energia va fi mai scumpă, vor afecta mobilitate și transportul cu mijloace auto poluante, că e o intenție clară a Comisiei de a reduce complet aceste emisii și de a renunța complet la punerea pe piață a mașinilor cu motor cu ardere internă din 2035

Și aceste lucruri vor costa! Se dorește și reducerea emisiilor de carbon din zona rezidențială, a construcțiilor. Aceste lucruri vor fi taxate suplimentar.

Aceste lucruri trebuie discutate fără menajamente, că ne vor angaja într-o luptă pe termen mediu și lung pentru reducerea emisiilor, pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, pentru protejarea biodiversității. Dar toate acest aspecte, la un moment dat, se transformă în bani!”, a declarat ministrul Tanczos Barna, într-o emisiune B1 TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.