Punctele strategice din Kiev vor fi bombardate, amenință Dmitri Medvedev
Punctele strategice din Kiev vor fi bombardate, amenință Dmitri Medvedev

Punctele strategice din Kiev vor fi bombardate, amenință Dmitri Medvedev, dacă armata ucraineană va folosi armele de precizie pe care urmează să le primească de la americani pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei.

Președintele american Joe Biden a anunțat miercuri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 700 de milioane de dolari, care include și sisteme de rachete HIMARS, care vor fi dotate cu muniție cu rază medie de acțiune, de până la aproape 80 de kilometri.

„Dacă aceste arme vor fi folosite împotriva teritoriului Rusiei, forțele armate ale țării noastre nu vor avea de ales decât să distrugă centrele de decizie”, a declarat joi Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, într-un interviu pentru postul de televiziune Al Jazeera, relatează B1TV.

Toată lumea înțelege ce fel de centre sunt acestea – Ministerul Apărării, Statul Major General și orice altceva”, a subliniat Medvedev.

Dar trebuie să înțelegeți că centrele care iau decizia finală în acest caz, din nefericire, nu sunt situate pe teritoriul Kievului. Ca atare, aceasta este cu siguranță o amenințare care va trebui luată în considerare”, a mai precizat Dmitri Medvedev.

După ce SUA a anunțat că va trimite Ucrainei un nou ajutor militar, Moscova a trecut la amenințări, susținând că furnizarea armelor „crește riscul unei confruntări directe”.

Încercând să evite o escaladare a războiului, Casa Albă a obținut asigurări de la președintele ucrainean Volodimir Zelenski că armele nu vor fi folosite pe teritoriul Rusiei, ci vor lovi „ținte cheie pe câmpul de luptă din Ucraina”.

Nu avem interesul ca războiul din Ucraina să se extindă într-un conflict mai larg sau să declanșeze Al Treilea Război Mondial, așa că suntem liniștiți în privința asta. Dar, în același timp, Rusia nu are drept de veto asupra a ceea ce le trimitem ucrainenilor. Nu ucrainenii au început acest război, ci rușii”, a declarat Colin Kahl, subsecretar de stat în Departamentul american al Apărării.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *