Image default
Actualitate

Masca trebuie purtată chiar și în mașina personală. Explicațiile lui Raed Arafat

Purtarea măștii este obligatorie chiar și în mașina personală, a spus secretarul de stat Raed Arafat. Regula se aplică însă numai dacă în mașină se mai află cel puțin o persoană și nu locuiești cu aceasta, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Purtarea măștii este obligatorii dacă, spre exemplu, iei un mașină un vecin sau un prieten, a explicat Arafat.

Purtarea măștii este obligatorie în mașina personală. „Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Regula se aplică și la transportul de taxi este valabilă aceeași măsură, însă folosirea autoturismului personal este de preferat a mai spus șeful DSU.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun. În același timp, normal că asta îngreunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj”, a adăugat Raed Arafat.

Related posts

Raed Arafat, clarificări privind noile restricții: cum se completează declarația pe proprie răspundere

Constantinescu Gabriel

Situația județelor cu rată mare de infectare cu coronavirus. Unde este obligatorie purtarea măștii pe stradă

Constantinescu Gabriel

Pacienții tineri bolnavi de coronavirus i-au înlocuit pe bătrâni, spune Beatrice Mahler

2 comments

Eu 19 noiembrie 2020 at 22:37

Ce psihopat!

Reply
bogdan 2 ianuarie 2021 at 15:40

Buna Ziua! Ma poate lamuri cineva asupra unui aspect? Legea spune ca purtarea mastii este obligatorie in orice spatiu public inchis. Dar in masina proprietate privata este obligatorie purtarea mastii? Masina mea personala este un spatiu privat inchis, autoturismul personal nu este spatiu public inchis!

Reply

Leave a Comment