Putin spune că nu are „niciun regret” în legătură cu războiul din Ucraina și avertizează că un conflict cu NATO ar duce la o „catastrofă globală”, scrie Sky News.

Întrebat dacă regretă acțiunile sale în Ucraina, Putin a spus: „Nu am niciun regret. Vreau să precizez că ceea ce se întâmplă acum este neplăcut”.  El a continuat subliniind că acțiunile Rusiei în Ucraina sunt corecte și oportune.   Acesta a declarat vineri, la Astana, că nu este nevoie de mai multe lovituri „masive” împotriva Ucrainei „cel puțin pentru moment”.

Putin a mai spus vineri că Germania face o „greșeală” acordând prioritate loialității față de NATO în detrimentul interesului său național. Liderul rus a adăugat că Germania nu a luat încă o decizie cu privire la linia neavariată a gazoductului Nord Stream 2, prin care a spus că ar fi posibil ca Rusia să pompeze gaz în Germania. El a spus că orice astfel de decizie nu este treaba Rusiei. Putin: O confruntare Rusia-NATO ar duce la „o catastrofă globală” Putin a continuat spunând că orice confruntare directă a trupelor NATO cu Rusia ar duce la o „catastrofă globală”. „Sper că cei care spun asta sunt suficient de deștepți pentru a nu lua astfel de decizii”, a declarat liderul de la Kremlin. Putin a mai spus că este deschis la ideea unor discuții cu Ucraina, adăugând: „Am spus întotdeauna asta”. El a precizat că dacă Kievul este „gata pentru discuții, ar fi necesare eforturi de mediere”. Putin a mai spus că India și China susțin „dialogul pașnic” în Ucraina.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *