Raed Arafat crede că în iulie românii îți vor petrece concediul în siguranță în contextul amenințării coronavirusului. „Va fi foarte OK pentru a face rezervări”
Raed Arafat crede că în iulie românii îți vor petrece concediul în siguranță în contextul amenințării coronavirusului. „Va fi foarte OK pentru a face rezervări”

Raed Arafat crede că luna iulie este sigură pentru petrecerea concediului, în contextul pandemiei de coronavirus, și oricine își poate face o rezervare fără să-i fie teamă că nu se va putea bucura de vacanță. Raed Arafat a răspuns la câteva întrebări cu privire la viitoarele măsuri de relaxare.

Raed Arafat a fost întrebat ce i-ar spune unui prieten care-l întreabă dacă să-și facă rezervare pentru vacanță în luna iulie. „Pentru luna iulie? Eu as zice ca da, să-și facă rezervare. Pentru luna iulie, dacă nu avem schimbări radicale, este o luna care probabil va fi foarte OK pentru a face rezervări și a planifica vacanta”.

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat care sunt noile măsuri care ar putea fi luate după 15 iunie, în a doua etapă de relaxare.

„Au fost enunțate câteva masuri posibile de Ministrul Economiei (deschidere mall-uri) si alti ministri. Inca este prea devreme de a spune si a specula care sunt cele care pot fi deschise. De ce spun ca e prea devreme sa spunem 100% ce va fi dupa 15 iunie? Pentru ca încă suntem la câteva zile de la relaxare si trebuie sa asteptam sa vedem ce se intampla. E posibil sa ajungem ca unele activitati la mall-uri sa se deschidă. Dar e prea devreme sa spunem care din ele”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a spus ca poate spune cu siguranță ce nu se va schimba după 15 mai: „Poate ca nu e bine sa ne așteptam la activitați în masa în spatii inchise, la activitati cu un numar foarte mare de participanti in spatii deschise. De exemplu, poate cinematografele sau teatrele nu vor fi la capacitate maxima din 15 iunie. Poate anumite competitii se vor face cu un numar limitat de spectatori. Dar ce nu va fi cu siguranta sunt manifestatiile in numar mare. Aici vorbim de sali de cinema, sali de spectacole, festivaluri cu un numar mare de oameni in exterior”.

„Este foarte probabil” ca de la 15 iunie românii care vin din Grecia și Bulgaria să nu mai fie obligați să stea 14 zile în izolare la domiciliu, crede Raed Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *