Raed Arafat crede că oamenii pot să cumpere în timpul serviciului
Raed Arafat crede că oamenii pot să cumpere în timpul serviciului

Raed Arafat crede că oamenii pot să-și facă cumpărăturile în timpul serviciului, în eventualitatea în care programul magazinelor se va reduce până la orele 18. în timpul săptămânii, așa cum este în prezent în weekend.

„Mai sunt încă două măsuri care au fost adoptate şi nu sunt ridicate: telemunca care îţi permite să fragmentezi programul, să ieşi într-o pauză, să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului. Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să o facă”, a spus Raed Arafat, marți seară, la Antena 3.

Restricțiile propuse ar fi fost chiar mai dure, dar nu au fost acceptate la vot, a mai spus Arafat.

Propunerea inițială privind programul magazinelor a fost ca acestea să se închidă chiar de la ora 16.00 în timpul weekendului, nu 18.00, dar măsura nu a trecut. Acesta a precizat că nu a trecut nici măsura de a fi interzisă circulația în afara zonei metropolitane în weekend.

În fața valului de critici, șeful DSU, a mers în continuare că Guvernul vrea să împiedice….petrecerile.

„Măsura nu se explică prin măsură în sine, ci trebuie privită într-un complex. A fost luată pentru ca oamenii să ajungă acasă la ora 20.00. Scopul a fost să reducem prezența unora în diferite cluburi, care au tot fost amendate, și să prevenim diferite party-uri care au avut loc”, crede Raed Arafat.

Arafat a dat exemplul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în care programul e decalat, astfel încât angajații să-și poată face cumpărăturile pe timpul zilei.

Secretarul de stat a mai spus că el comandă produsele online și nu merge la magazin.

Raed Arafat a mai ținut să precizeze că incidenţa de 7,5 la mie, de la care pornesc cele mai stricte măsuri, reprezintă „ o cifră mare” privind infectarea. El a dat exemplul Germaniei care, în zonele cu rată de infectare de 2 la mie, limitează deplasările pe distanţe de peste 15 kilometri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.