Reguli la cumpărături. Oamenii să nu mai intre în magazin dacă nu mai sunt coșuri de cumpărături, este noua propunere a prefectului Capitalei, Alin Stoica, pentru limitarea aglomerației. Mai mult, acesta le cere magazinelor să limiteze și numărul coșurilor, în funcție de capacitatea fiecărui magazin în parte.

Alin Stoica propune în ședința de miercuri cu reprezentanții retailerilor ca numărul de cărucioare / coșuri în magazine să fie adaptat în funcție de numărul maxim de clienți pe care i-ar putea primi simultan magazinul, cu respectarea regulilor de distanțare fizică. Stoica a precizat că o astfel de măsură se aplică și în alte locuri, pentru a evita formarea aglomerației și transmiterea coronavirusului.

Reguli la cumpărături. Propunerea lui Alin Stoica, astfel încât să nu se mai producă aglomerații în magazine, potrivit B1TV.

Calculezi pentru suprafața magazinului, se calculează numărul de clienți care este optim în așa fel încât să poți să păstrezi distanțarea de 2 metri. Calculând acel număr, pui la dispoziția clienților un număr de coșuri egal cu numărul de clienți pe care îi lași la un moment dat să intre în magazin.

Când se termină coșurile, clienții vor aștepta afară, cu distanțare de 2 metri, până în momentul în care se va elibera un coș sau un cărucior”.

Prefectul a precizat că măsura e utilă din două perspective: se reduce numărul de clienți care sunt în același timp în magazin și nu există niciun cost suplimentar pentru micii comercianți.

Alin Stoica a mai spus că, deocamdată, nu se ia în calcul schimbarea orei de închidere a magazinelor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.