Image default
Actualitate

Raed Arafat, somat să achite 1.000 de lei, după ce a dispus carantinarea nejustificată a unei localități

Raed Arafat a fost somat să pătească 1.000 de lei, către Primăria Gornet. Instituția a câștigat procesul prin care contesta introducerea localității în carantină iar magistrații au decis recuperarea cheltuielilor de judecată de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Pe 13 august Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că măsura de carantinare a localității a fost dispusă abuziv.

„Respinge excepţiile inadmisibilităţii şi nulităţii recursului formulat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, invocate de recurenta-reclamantă Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Respinge recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei civile nr.694 din 4 august 2020, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat.

Ia act de renunţarea la judecata recursului formulat de reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Obligă recurentul-pârât Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă la plata sumei de 1.000 lei, cu aplicarea art.451 alin.2 Cod Procedură Civilă, reprezentând cheltuieli de judecată către recurenta –reclamantă Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 august 2020”, au stabilit judecătorii ICCJ în minuta deciziei, potrivit publicației Știri pe Surse.

Raed Arafat somat să pătească 1.000 de lei către Primăria Gornet. Primarul localității, Bogdan Dumitru, a declarat că va cere daune de un milion de euro, în cadrul unui proces separat.

Related posts

40.000 de teste antigen în spitale. Care este diferența față de testele clasice de depistare a coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Raed Arafat explică pericolele noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie

Constantinescu Gabriel

Raed Arafat e îngrijorat de înmulțirea cazurilor de coronavirus. „Situația este destul de volatilă și nu este sub control”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment