Raed Arafat va fi evaluat după scandalul de la Spitalul Foișor
Raed Arafat va fi evaluat după scandalul de la Spitalul Foișor

Raed Arafat va fi evaluat după scandalul de vineri seara de la Spitalul Foișor, la fel ca și alți demnitari implicați, a declarat luni președintele PNL, Ludovic Orban. Fiecare demnitar va fi evaluat indiferent de funcția pe care o deține, a spus Orban.

Orban a răspuns întrebărilor jurnaliștilor după ședința coaliței de luni, dacă se impune schimbarea lui Raed Arafat din funcție

„Trebuie făcută o evaluare a activităţii a fiecărui demnitar, indiferent că este ministru, secretar de stat sau dacă deţine o altă funcţie prin care are responsabilități. (…) Și la Foișor trebuie făcută o analiză foarte serioasă a modului în care s-a procedat și cine este responsabil să răspundă”.

O declarație despre posibila schimbare a lui Raed Arafat a făcut, luni, și șeful MAI, Lucian Bode: „Poate fi înlocuit orice secretar de stat și orice ministru. În ceea ce privește evaluarea activității, vă dau același răspuns pe care l-am dat în cazul tragediei de la Constanța. Am spus că fiecare responsabil de această tragedie trebuie să prezinte public motivele pentru care s-a intervenit defectuos. Astăzi sunt convins că opinia publică așteaptă din partea ministerului Sănătății, din partea spitalului, a Departamentului pentru Situații de Urgență răspunsuri la anumite întrebări”.

Raed Arafat va fi evaluat. Zeci de pacienți de la Spitalul de Ortopedie Foișor, din Capitală, au fost evacuați vineri seară, după ce spitalul a fost transformat în unitate COVID, printr-un ordin al lui Raed Arafat, semnat de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Imaginile cu pacienții scoși pe tărgi sau în cărucioare din spital, în plină noapte, pentru a fi transferați la alte unități medicale din București sau duși acasă, au stârnit revoltă în spațiul public.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *