Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță a demisionat din USR
Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță a demisionat din USR

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță a demisionat din USR spunând că partidul nu mai e ce a fost odată. „Și-a pierdut spiritul original, democrația și libertatea” a explicat europarlamentarul care a luat decizia de părăsi partidul odată progresist.

Partidul s-a schimbat foarte mult, și-a pierdut spiritul original, cât și libertatea, democrația care ne caracteriza” a explicat Nicolae Ștefănuță pentru PsNews.

Este o diferență de energie, diferență de obiective pe care o am cu conducerea partidului și într-o astfel de direcție nu mă regăsesc. Trebuie să fiu fidel votanților mei, să pot merge mai departe cu capul sus și de aceea am luat această decizie.

Cert este că partidul s-a schimbat foarte mult de la crearea lui și au fost episoade repetate în care s-a pierdut atât spiritul original, cât și libertatea, democrația care ne caracterizau la începutul partidului”, a declarat europarlamentarul.

Nicolae Ștefănuță a vorbit și despre următorul pas în cariera sa politică:

Nu am în acest plan programat în acest sens, mi se pare că trebuie să vină și cu o anumită curățenie mentală, o astfel de despărțire. Îmi doresc în primul rând această curățenie, sunt mulțumit cu decizia pentru că face parte din valorile mele, din ceea ce cred eu foarte profund și apoi voi vedea mai departe.

Țin la sibienii mei, am declarat că îmi doresc să lupt pentru ei, să îi reprezint și atunci oamenii sunt prioritari și prioritățile lor”, a spus Nicolae Ștefănuță pentru PS News.

Drulă stinge lumina în USR

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Renew Europe), raportorul general al Parlamentului European pentru bugetul UE, a anunțat luni că își dă demisia din USR, afirmând că nu poate gira direcția pe care a luat-o conducerea partidului.

Am intrat în USR exact acum 6 ani. Zi de zi, am încercat să fac politică altfel, politică bazată pe valori, pe reguli, pe idei. Din păcate, direcția pe care o are de ani buni conducerea acestui partid este una pentru care eu nu pot gira. Nu am aceeași energie, am alte valori. Azi pun punct pentru că trebuie să merg mai departe. Trebuie să lupt pentru oamenii care se uită la mine din Sibiu și din România”, afirmă Ștefănuță într-un comunicat.

Acesta susține de asemenea că „nu am uitat nicicând ce am spus că vom face, atunci când voi ne-ați ridicat în 2016, 2017 sau 2019”.

Voi, care ați înghețat pentru principii, ne-ați trimis în parlamente ca să transmitem vocea voastră răgușită. Să dăm o formă României altfel. Am crezut că atâta timp cât mai sunt oameni buni, lupta nu e pierdută. Și ei mai sunt cu miile – oameni inimoși, oameni principiali, oameni competenți. Din păcate, nu e a lor vocea care se aude, nu e a lor puterea. Acestor oameni le mulțumesc profund”, a mai spus europarlamentarul.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *