Rareș Bogdan a declarat sâmbătă seara, într-o emisiune televizată, că scandalul în centrul căruia se află premierul Florin Cîţu, care a fost surprins băut la volan în Statele Unite în urmă cu două decenii, nu afectează guvernarea. Liberalul a subliniat că indicentul a avut loc într-o perioadă în care Florin Cîţu „nu visa să fie ministru sau premier”.

Rareş Bogdan a declarat într-o emisiune la B1TV că scandalul în care este implicat premierul Florin Cîţu arată că „în România ipocrizia este uriaşă”.

„Nu afectează în niciun fel guvernarea. Noi suntem preocupaţi în primul şi în primul rând de buna guvernare şi vrem să ne preocupăm de asta, iar ceea ce s-a întâmplat cu scoaterea unui scandal din urmă cu 21 de ani şi transformarea lui într-o motivaţie în care unii vorbesc despre demisie, demitere, rupere de coaliţie mi s-a părut o exagerare care arată că în România ipocrizia este uriaşă”, a declarat Rareș Bogdan.

„Într-o ţară unde au ajuns regii Daciei să radă viţa de vie şi acuzaţiile să vină dintr-o tabără unde în mod normal ar trebui să existe mai puţină ipocrizie pe chestiunea aceasta. Sigur că nu este un lucru plăcut, sigur că este un lucru pe care premierul îl regretă, sigur că consumul de alcool la volan este o chestiune gravă, dar s-a întâmplat într-un moment în care Florin Cîţu nici nu visa că va fi ministru de Finanţe sau premier sau viitor preşedinte al partidului de guvernământ”, a declarat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul a mai transmis că Florin Cîţu regretă incidentul de acum 20 de ani şi a subliniat că premierul se ocupă în continuare de guvernarea României.

„Omul a spus extrem de clar că regretă acel moment, că îi pare rău de situaţia creată atunci şi în continuare se ocupă de guvernarea acestei ţări. Noi când l-am ales pe Florin Cîţu, l-am ales tocmai pentru că este un moment important pentru România în care trebuie absorbite zeci de miliarde de euro. Avem această şansă datorită apartenenţei la UE”, spune Rreș Bogdan.

„Avem şansa uriaşă de a avea un om care după modelul Mario Draghi din Italia cunoaşte foarte bine economie, finanţe, politică internaţională în domeniul finanţelor. Nu cred că o chestiune întâmplată în urmă cu 21 de ani poate să afecteze buna guvernare”, a mai precizat Rareş Bogdan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.