Florin Cîțu

Florin Cîțu a povestit sâmbătă, într-o conferință de presă, episodul petrecut în urmă cu peste 20 de ani în Statele Unite, când a fost prins beat la volan. El a spus că venea de la ziua colegului de cameră și că a trebuit să-și vândă mașina și să facă un împrumut ca să plătească datoriile în urma aventurii.

„Era sâmbătă, era 3 decembrie (ziua de 3 decembrie 2000 a fost într-o duminică – n.r.). Fusese ziua colegului meu de cameră, de acolo veneam. Am băut cât să depășesc limita legală”, a declarat  premierul Florin Cîțu sâmbătă.

Totodată, premierul a spus că a băut bere la ocazia respectivă, dar nu a putut preciza câte, la întrebarea jurnaliștilor: “Nu pot să duc 7-8 beri”.

În continuare, Florin Cîțu a povestit că a recunoscut imediat că a băut alcool și că a respectat legile statului Iowa, unde a avut loc incidentul.

Premierul Florin Cîțu a mai arătat că aventura l-a costat mult: “Am plătit tot ce a trebuit să platesc. A trebuit să-mi vând mașina și m-am împrumutat la o bancă. Am plătit avocatul”.

Florin Cîțu a dat astfel de înțeles că doar banii primiți pe mașină, 1.500 de dolari, nu au fost de ajuns: “Era veche, nu făcea mulți bani”.

El a mai adăugat că raportul toxicologic întocmit a fost “exclusiv despre alcool” și că nu-și aduce aminte dacă i-au fost puse cătușe.

Cîțu a mai afirmat că a urmat apoi niște cursuri obligatorii pentru cei care au fost prinși cu alcool la volan și a precizat că o astfel de faptă nu este considerată infracțiune ca la noi și că nu a avut nicun drept suspendat. Premierul Florin Cîțu a precizat că, după un an s-a angajat la Banca Națională a Noii Zeelande și nu a avut niciun fel de problemă din cauza episodului din SUA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.