Rareş Bogdan consideră că partidul AUR este un „grup de golani care scot limba la ideea de cultură și educație” şi vrea ca statul, pe care-l descrie drept „inert și penibil” să ia măsuri împotriva celor care n-au „tupeul să-și recunoască neofascismul și neolegionarismul”.

„Sub pretextul apărării drepturilor omului în pandemie, un grup de golani care scot limba la ideea de cultură și educație, (Goebbels scotea pistolul, dar huliganii politici din fruntea unui partid ce se autointitulează „patriotic” n-au tupeul să-și recunoască neofascismul și neolegionarismul) testează capacitatea statului de a ieși din blegire, de a se trezi în ultimul ceas”, spune Rareș Bogdan.

„O testează, deja, de multișor pentru nervii românilor sănătoși la cap. Milioane de cetățeni așteaptă ca statul să reacționeze în fața mitocăniei violente. Dacă poate, înainte ca acești indivizi fără 7 ani de-acasă să o ia manifest pe urmele Cămășilor Brune din anii 20-30 și a Gărzii de Fier. Milioane de cetățeni așteaptă că statul să nu se umple de ridicol privind, doar, absent și fricos către un ultraș agresiv coborât din galerie care îl sfidează.”, a scris Rareș Bogdan pentru Digi24.

Rareş Bogdan cere măsuri împotriva AUR. „Statul nu dă răspunsuri. E inert și penibil”

„Căci e ca și cum ar ridica din umeri, admițând că e fragil, fără resurse, prăbușit. Cum arată un stat prăbușit? Un stat care se predă în fața unuia care folosește retorica Zori Aurii, AFD, Jobik, a Partidelor Libertății din Olanda și Austria, Forza Nuova din Italia. Rețeta de la vârful AUR folosește ingrediente pe care oamenii cu minimă educație, darămite specialiștii, le pot identifica rapid: antisemitism, ură de rasă, discurs instigator contra romilor, ură față de Uniunea Europeană, populism, acțiuni asemănătoare cu ale legionarilor și fasciștilor – vânători de oameni, liste negre, năvăliri în instituții pentru „a face ordine”, toată arhitectura”, a mai spus Rareș Bogdan.

Rareş Bogdan, despre AUR. „Au finanțare rusească și tare aș vrea să aflu unde ajunge”

„Cine sunt huliganii din fruntea AUR, de ce încearcă ei să spună că sunt puternici și de neatins ? Cine le ține spatele și le dă asigurări că nu vor fi retrași în garnizoane? Cine marchează banul?

Ce pare evident, dar e doar vârful icebergului, este faptul că ei sunt sprijiniți pe față de motoare de căutare și troli din Rusia. Acest aspect reprezintă o suspiciune rezonabilă că au finanțare rusească și tare aș vrea să aflu unde ajunge foaia de parcurs. Câți știu ce fac, câți sunt manipulați?”, spune Rareș Bogdan pentru Digi 24.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *