Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan spune că dacă PSD are o propunere pentru Ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu, PNL are soluţii pentru orice portofoliul. El a adăugat totuși că liberalii nu vor ceda niciun portofoliu din cele pe care le au deja. Declarația vine după ce a fost vehiculată ideea unui schimb de ministere între cele două partide, prin care liberalii ar fi preluat Apărarea și ar fi cedat social-democraților Energia.

„Faptul că a ajuns în spațiul public această idee e extrem de nefavorabil pentru armata română într- un moment foarte tensionat. Sper ca PSD să nu se mai joace pe acest domeniu, să vină cu o propunere. În cazul în care nu pot veni cu propunere să informeze coaliția. Eu sper să găsească un om competent care poate colabora cu premierul, care nu are cum să se ocupe exclusiv de Ministerul Apărării”, a explicat Rareș Bogdan. „Dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie şi nu au, să ne spună, nu e nicio problemă. PNL, în orice moment şi pentru orice portofoliul are soluţii”, a spus el.

„E un minister-cheie și are nevoie de un titular acoolo. Așteptăm propunerea, să închidem cât mai repede subiectul. Nu e o chestiune de tranzacționare, e o chestiune de armata română, apărare națională, e o chestiune mai gravă decât un simplu schimb sau o simplă propunere în minister”, a continuat el.

„Noi respectăm protocolul coaliției, atât timp cât suntem într-un parteneriat îl respectăm. Deci nu ne dezmințim, atât timp cât avem portofolii pe care le-am negociat încă din decembrie anul trecut”, a mai spus Rareș Bogdan. „Dacă cei de la PSD nu găsesc un om pentru a ocupa această poziție extrem de importantă, sigur că PNL e pregătit să vină cu un înlocuitor în orice domeniu. În niciun caz PNL nu-și permite să tranzacționeze un astfel de domeniu niciodată”, a mai spus Rareș Bogdan. Rareș Bogdan a spus însă că PNL nu va renunţa la niciunul din ministerele pe care le deține. Președintele PSD Marcel Ciolacu l-a ironizat pe Rareș Bogdan pentru declarațiile sale pe acest subiect. „Întotdeauna trebuie să existe și nea Ion de la raion. Nu înseamnă că eu trebuie să îi răspund”, a spus el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *