Rata de infectare cu coronavirus depășită în 22 de municipii și 15 orașe
Actualitate

Situația județelor cu rată mare de infectare cu coronavirus. Unde este obligatorie purtarea măștii pe stradă

Rata de infectare cu coronavirus a fost depășită peste valoarea de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori în 22 de municipii și 15 orașe din România. În toate aceste orașe, masca a devenit obligatorie să fie purtată și pe stradă, a spus Raed Arafat, marți seară.

Numărul cazurilor este în creștere iar criza sanitară din România este din ce în ce mai gravă, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, aducând cifrele ca argument.

„Avem 615 localități care au incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori. Sunt 44 de municipii și 50 de orașe care se înscriu la aceste cote de incidență. În schimb, sunt 255 de localități în toată țara care au depășit rata de incidență de 3 la mie și 22 de municipii și 15 orașe au rata de incidență peste 3″, a spus Arafat la Digi24.

Rata de infectare cu coronavirus depășită în 22 de municipii și 15 orașe. Printre oraşele care au depăşit rata de 3 la mie se află şi București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

„De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar. Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000 – 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a explicat Arafat.

Nu este legală decuplarea pacienților aflați pe moarte

Nu este o soluție decuplarea pacienților aflați pe moarte, în ATI, ci creșterea numărului de locuri, a mai spus Arafat. În Italia, a fost o variantă adoptată de medici, însă în România legea nu permite acest lucru.

„Din păcate, colegii din alte țări au arătat că această situație i-a obligat să ia această decizie, când sistemul sanitar a ajuns la o presiune foarte mare. Să mute ventilatoarele de la o persoană la alta, colegii din Italia au precizat că au făcut acest lucru, dar cred că nicăieri legea nu prevede acest lucru, aceasta este medicina de dezastre.

Medicina de dezastre înseamnă să dai șansa cea mai mare la cel mai mare număr, pentru a-i salva viața. Ceea ce înseamnă că în momentul în care o persoană nu mai are nicio șansă, din punct de vedere medical o asiști paliativ, dar nu pui resurse suplimentare, dacă nu ai resurse”, a explicat secretarul de stat.

Related posts

Raed Arafat: Ministerul Sănătăţii intenţionează să deschidă şi alte spitale pentru pacienţii cu COVID-19

Andrada Ionescu

Raed Arafat: Relaxarea nu a început deja iar pericolul coronavirusului nu a trecut

Constantinescu Gabriel

Nu va mai fi o nouă relaxare, a spus Raed Arafat. Miercuri au fost înregistrate 555 de cazuri noi de coronavirus

Constantinescu Gabriel

Toate cursele aeriene sunt urmărite de Poliția de Frontieră. Românii nu pot ascunde că vin din Italia sau altă zonă de risc, susține Raed Arafat

Noi restricții în lupta cu noul coronavirus. Adunări publice sub 100 de persoane și bugetarii care intră la ore diferite la serviciu

Masca poate deveni obligatorie peste tot pe stradă, avertizează Raed Arafat. Cum a reacționat când s-a întâlnit cu o domnișoară fără mască

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment