Iohannis și Cîțu

Războiul dintre Iohannis și Cîțu a ajuns la ultima luptă. Florin Cîțu a pierdut susținerea președintelui Klaus Iohannis imediat după ce a fost ales președinte al PNL. Oamenii președintelui României au început să voteze împotriva lui Cîțu în Biroul Politic al PNL.

Luptele în războiul dintre Iohannis și Cîțu

„Convins” să renunțe la funcția de premier, Florin Cîțu a pierdut rând pe rând cele mai importante mize. În urma negocierilor cu PSD a rămas fără Ministerul Finanțelor, al doilea portofoliu ca importanță din Guvern.

Ca și cum asta nu era de ajuns, Cîțu nu a reușit să-l impună premier în locul său pe Dan Vîlceanu. A patra luptă pierdută de președintele PNL în fața lui Klaus Iohannis s-a referit la portofoliul Transporturilor. Și aici Cîțu a fost nevoit să se dea bătut. El l-ar fi vrut tot pe Vîlceanu ministru al Transporturilor. Iohannis și Cîțu nu s-au înțeles, iar câștig de cauză a avut președintele României.

Ultima redută a președintelui PNL

Ultima luptă dintre Iohannis și Cîțu are loc pentru postul de Ministru al Fondurilor Europene. Florin Cîțu joacă singura carte pe care o are. El îl dorește tot pe Dan Vîlceanu în această funcție care este cheie pentru gestionarea fondurilor din PNRR. Președintele României îl preferă în această funcție pe europarlamentarul Cristian Bușoi. Acesta a fost susținut de Klaus Iohannis la Congresul PNL din 2017. Bușoi este unul dintre cei mai fideli susținători ai lui Klaus Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *