Relaxarea măsurilor sanitare în București ar putea fi decisă vineri
Relaxarea măsurilor sanitare în București ar putea fi decisă vineri

Relaxarea măsurilor sanitare în București ar putea fi decisă vineri, după ce rata de incidență a infectărilor cu coronavirus a scăzut sub 3.

Prefectul Traian Berbeceau a anunțat că vineri ar putea fi convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență al Municipiului București, în vederea emiterii unei hotărâri de ridicare a unora din restricțiile existente.

Potrivit normativelor în vigoare, în momentul scăderii indicelui ratei de coronavirus sub 3 într-o localitate, este permisă funcționarea teatrelor și sălilor de spectacole la capacitate redusă, dar și redeschiderea restaurantelor și barurilor cu grad de ocupare de 30%.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat prefectul Traian Berbeceanu, miercuri seara, la Digi 24.

Dacă ședința Comitetului pentru situații de urgență va avea loc vineri, relaxarea măsurilor va intra în vigoare de a doua zi.

Măsurile de relaxare sunt permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/ sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor etc., în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii, precum şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Au fost depistate 3.000 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național, dintre care în București 257. Potrivit autorităților, Capitala are o incidență înregistrată la 14 zile de 2,96.

Raed Arafat precizări: Când scăpăm de mască?

„Instituția Prefectului Municipiul București face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectură miercuri seară.

Cele mai recente date plasează România la un număr total de 700.898 de cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 635.871 de pacienți au fost declarați vindecați. De la debutul pandemiei, 17.485 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *