raed arafat
raed arafat

Relaxarea restricțiilor antiCovid va urma în România, a dat asigurări Raed Arafat, după modelul statelor europene care au renunțat deja la restricții. Măsurile din alte state care se vor aplica și la noi depind de posibilul impact asupra sistemului sanitar, a atras atenția secretarul de stat.

Ce a zis domnul ministru este foarte clar și logic. Ca să ridici măsuri trebuie să vezi care este impactul pe sistemul sanitar. Este adevărat că a scăzut. Noi astăzi am avut în plus 16 persoane în secțiile ATI din țară.

Chiar dacă numărul de cazuri este în scădere, pe secțiile de terapie intensivă încă vedem o continuă creștere a numărului de cazuri.

E adevărat lent, puține cazuri, nu se compară cu valul trecut. Ne apropiem de un moment în care se vor lua măsuri de relaxare, fără discuție, cum au luat toate celelalte țări din jurul nostru. Acest moment va fi corelat cu impactul pe partea de spitale, pe secțiile de ATI a declarat Raed Arafat marți seara, într-o emisiune B1TV, facând referire și la declarațiile pe aceeași temă făcute de ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Relaxarea restricțiilor antiCovid. Raed Arafat a precizat că renunțarea la restricții se va lua după o analiză serioasă a impactului acestor măsuri.

Trebuie argumente solide, trebuie să fie analizate toate aspectele care trebuie luate în considerare, mai ales impactul pe sistemul sanitar pentru a propune măsuri de relaxare. Care sunt măsurile, dacă vor începe treptat, dacă vor fi ridicate toate, asta urmează să se decidă”, a mai spus Raed Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *