Remanierea ministrului justiției, Stelian Ion, este vizată de președinte
Remanierea ministrului justiției, Stelian Ion, este vizată de președinte

Remanierea ministrului justiției, Stelian Ion, este vizată de președintele României, Klaus Iohannis, care este nemulțumit de desființarea secției speciale. Spunea despre acesta că încă nu a găsit „calea potrivită” pentru desființarea Secției Speciale.

Discuțiile pe desființarea Secției speciale au generat un blocaj la nivelul coaliției, pe fondul divergențelor dintre USR-PLUS și UDMR, iar președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în timpul vizitei la Comana, că ministrul Stelian Ion încă nu a găsit „soluția potrivită” pentru deblocarea situației.

Remanierea ministrului justiției, Stelian Ion, vizată de președintele României. Însă, ministrul este susținut de liderii USR-PLUS, astfel că o eventuală revocare a sa fără girul formațiunii din care provine ar putea provoca o criză guvernamentală mult mai profundă decât în cazul demiterii lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, susțin unele sursele politice citate de G4Media.ro.

„Coaliția funcționează, dar nu funcționează perfect, mai sunt multe lucruri care nu funcționează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desființat, chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită; legile justiției – nici nu există un proiect acceptat în coaliție. Și sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri și sunt și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută. Deci mai este mult de lucru, dar această formulă eu sunt convins că poate să funcționeze”, spunea președintele Klaus Iohannis.

Neînțelegerile ar viza și modificarea procedurii de numire a procurorilor-șefi. Stelian Ion pledează pentru varianta avizului obligatoriu din partea CSM. În schimb, Klaus Iohannis a anunțat public că nu este de acord cu această variantă, care ar reduce prerogativele prezidențiale, arată sursa citată.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *