Image default
Actualitate

Se va renunța la mască la munte și la mare. Când se aplică măsura, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Renunțarea la mască. Românii ar putea renunța la masca de protecție, pentru început la mare și la munte, apoi restaurantele ar putea fi ocupate 100%. Totul, pe fondul scăderii cazurilor de coronavirus și a accelerării campaniei de vaccinare, spune premierul Florin Cîțu.

Vreau să le mulţumesc românilor că am avut o sărbătoare pascală liniştită, fără niciun fel de evenimente. Oamenii au înţeles să respecte regulile în vigoare şi se vede că avem rezultate din ce în ce mai bune în ceea ce priveşte rata de vaccinare”, a spus premierul.

El a amintit că în niciun judeţ rata de infectare nu mai depășește 3 la mie, atât pentru că s-au respectat reguile, cât și datorită accelerării ratei de vaccinare. Acest lucru, spune premierul, este vizibil mai ales în marile orașe, unde un procentaj mai mare al populației s-a vaccinat.

Singura soluţie de a scăpa de pandemie este să ne vaccinăm”, a spus premierul. El s-a declarat optimist privind atingerea pragului de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, în condițiile în care 3,4 milioane de persoane au făcut deja cel puțin o doză.

Renunțarea la mască. Întrebat ce măsuri s-ar putea aplica de 1 iunie, dacă este atins acest prag, Cîțu a spus: „E clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie”.

Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a adăugat el.

Cîțu a adăugat că sunt mai multe scenarii care urmează să fie discutate.

În ceea ce priveşte renunţarea la purtarea măştii în aer liber, Cîţu a spus: „Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru, depinde”.

Citește pe aceiași temă

România NU va încheia un acord cu FMI, spune ministrul Florin Cîțu. Ce se va întâmpla cu taxele și impozitele, de la anul

Constantinescu Gabriel

Nu se pot majora alocațiile din august pentru că nu sunt bani prevăzuți pentru asta. Guvernul va contesta legea PSD

Traian Berbeceanu va fi înlocuit din funcția de prefect al Capitalei. Cine îi ia locul

Andrada Ionescu

Lasă un comentariu