Robert Fico a trecut de momentele critice. Vicepremier: "Cred că va supraviețui în cele din urmă"
Robert Fico a trecut de momentele critice. Vicepremier: "Cred că va supraviețui în cele din urmă"

Prim-ministrul slovac Robert Fico va supraviețui după tentativa de asasinat, vicepremierul slovac declarând că după o operație complicată este în afara pericolului.

Robert Fico a fost victima unei tentative de asasinat, miercuri, în orașul Handlova, după o reuniune guvernamentală. Liderul de la Bratislava a fost împușcat de mai multe ori în piept și abdomen, fiind supus unei „operații foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica.

„Cred că va supraviețui în cele din urmă”, a declarat vicepremierul Tomas Taraba pentru BBC, după ce a anunțat că intervenția chirurgicală a decurs bine. „Nu mai este într-o situație care să-i pună viața în pericol în acest moment”, transmite B1TV.

Înainte de operație, oficialii transmiteau că Robert Fico „se luptă pentru viața lui”, fiind într-o stare „destul de critică”. Potrivit presei locale, medicilor li s-au confiscat telefoanele pentru a nu putea oferi date despre evoluția premierului.

Ministrul Apărării, Robert Kaliniak, a calificat atacul drept „un atentat politic” la care va trebui „să reacționăm în consecință”.

Autorul tentativei de asasinat este Juraj Cintula, un bărbat în vârstă de 71 de ani, arestat la fața locului după ce a deschis focul asupra liderului de la Bratislava. Juraj Cintula și-a motivat gestul, spunând că a comis tentativa de asasinat „pentru că nu a fost de acord cu politica guvernamentală”

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *