Image default
Actualitate

Robert Negoiță a făcut plângere penală împotriva prefectului, după ce l-a demis din funcție

Robert Negoiță a făcut plângere penală împotriva prefectului Capitalei, pe motiv că acesta l-a demis din funcție. Primarul demis al sectorului 3 a depus joi plângerea penală împotriva prefectului Gheorghe Cojanu, acuzându-l de abuz în serviciu.

Negoiță a fost demis în urmă cu câteva săptămâni prin ordin al prefectului, după ce în spațiul public au apărut informații, iar prefectul a primit mai multe sesizări cu privire la faptul că Robert Negoiță, ales ca primar al sectorului 3 în 2016 pe listele PSD, și-a format propriul său partid și o alianță electorală cu formațiunea lui Victor Ponta și candidează susținut de aceasta pentru un nou mandat. Părăsirea unui partid duce automat la vacantarea funcției în care a fost ales, arată prevederile legale în vigoare.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a semnat ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Robert Negoiță, deoarece face parte din alt partid politic.

„Se constată încetarea de drept la data de 19 august 2020 a mandatului de primar al Sectorului 3 București al lui Robert Sorin Negoiță, având în vedere admiterea candidaturii sale la alegerile din 27 septembrie 2020 pentru funcția de primar al Sectorului 3 din partea altui partid decât cel pe listele căruia a candidat și a fost ales primar la alegerile locale din 2016”, se arată în ordinul semnat de prefectul Gheorghe Cojanu.

În plângerea penală, Negoiță îl acuză că l-a suspendat foarte rapid, în timp ce viceprimarul care a plecat de la ALDE la PSD a fost lăsată încă o lună în funcție pentru că în această perioadă s-ar fi făcut jocurile mafiei imobiliare, susține Negoiță.

„Am venit la Parchetul General pentru că depun o plângere penală împotriva domnului prefect al municipiului București. Acuzația este de abuz în serviciu și dumnealui trebuie să le explice procurorilor de ce, pe fix aceeași speță, în fix aceeași instituție, eu, care am plecat de la PSD mă suspendă imediat, iar doamna viceprimar care pleacă de la ALDE la PSD este lăsată până acum. De ce cu întârziere de o lună? El trebuie să răspundă ce legătură are cu mafia retrocedărilor din Sectorul 3, cărora le face jocurile. Ei m-au suspendat pentru a nu mai avea acces la birou, să nu mai văd procesele, să nu mai văd documentele”, a declarat Robert Negoiță, potrivit publicației Știri pe Surse.

Related posts

Andrei Caramitru, reacție vehementă după „panaramele” lui Nicușor Dan: „Niște țațe nebune și tupeiste, centuriste frustrate, niște vagaboande”

Constantinescu Gabriel

Chichirău lansează un nou atac la adresa lui Mihai Chirica

Alina Angelescu

Robert Negoiță, în campanie electorală la o semi-inaugurare. Primarul demis s-a lăudat cu parcarea subterană Alba-Iulia, care nu e gata

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment