După o campanie electorală intensă, Lumea Politică vă prezintă previziunile pentru Sectorul 3 din București.

Robert Negoiță, susținut de Alianța PRO București 2020

AVANTAJE

 • Robert Negoiță are deja două mandate de primar și experiență în gestionarea treburilor sectorului. S-a înconjurat cu o echipă loială și nu a avut de face cu ieșiri „din front”
 • Este bine cunoscut în sector, datorită ieșirilor publice și activității în domenii edilitare. Cele mai cunoscute realizări ale sale sunt miile de parcări pe care le-a realizat între blocuri, atrăgându-și simpatia locuitorilor care nu beneficiau de un loc de parcare. Mai este cunoscut și pentru celebrele pavele de ceramică așternute pe toate străzile sectorului 3.
 • O dată pe lună Negoiță a organizat întâlniri cu cetățenii, și a fost atent și la sesizările primite pe rețelele sociale. Asta i-a adus vizibilitate în viața reală dar și în mediul virtual
 • A investit într-o parte din școlile din sector, Școala 195 devenind una din cele mai moderne – este de altfel și cea mai aglomerată
 • Până în vara a acestui an, a făcut parte din PSD, dar a ales să plece și să candideze separat, făcându-și propriul partid. Atâția ani la social democrați l-au adus în punctul să-i cunoască foarte bine și să le intuiască punctele slabe într-o bătălie electorală.
 • În vară a plecat cu o mână de oameni loiali, iar în scurt timp s-a aliat cu formațiunea lui Victor Ponta, formând Alianța PRO București 2020, din partea căreia acum candidează. Acest lucru îi aduce un plus de susținere

DEZAVANTAJE

 • Numeroasele parcări realizate în sector, prin reducerea spațiilor verzi din jurul blocului și înlocuirea asfaltului de pe alei cu celebrele pavele, dar și campania de înlocuire a bordurilor i-au adus porecla de „Betoniță”, astfel că fostul primar nu este iubit de ecologiști și cetățenii care sunt preocupați de spațiul verde și aerul curat din sector.
 • De aproximativ o lună de zile, Negoiță este „fost” primar, pentru că Prefectul Capitalei l-a demis din funcție. Asta pentru că Robert Negoiță a plecat din PSD, partidul prin care a devenit primar, formându-și propria formațiune politică, iar apoi alianța cu Victor Ponta, în numele căreia și-a depus candidatura la alegerile locale 2020. O lună de pauză, timp în care nu a avut acces la „lucrările” de la birou pot însemna un handicap în campania electorală pe ultima sută de metri
 • Negoiță a fost implicat în urmă cu câțiba ani, într-un scandal penal de sex cu minore, alături de PSD-istul Nicu Bănicioiu. Fostul primar a fost audiat în dosar în calitate de martor și a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu diferite fete aspirante la statutul de modele- caci racolările se făceau prin intermediul unei asemenea agenții. Negoiță a recunoscut public acest lucru.
 • „Nu am întreţinut relaţii sexuale cu minore, doar cu fete majore. Mie îmi plac fetele şi fac dragoste cu ele. Normal că întreţin relaţii sexuale cu fetele care mă plac şi le plac. Dar asta pentru că ne placem şi nu le plătesc. E vorba însă de majore. Asta făceam până acum un an şi ceva, dar acum am prietenă şi nu mai am relaţii cu alte femei” spunea edilul în funcție.
 • Faptele sale de Don Juan ar putea să-l acum votul conservatorilor.
 • Negoiță are o avere uriașă iar împreună cu fratele său, Ionuț, a construit un imperiu estimat de revista Forbes la 100 de milioane de euro. Cei doi frați se mândreau cu cel mai mare hotel din Europa de Est, Rin Grand Hotel, iar încasările urcau până la aproape 300 de milioane de euro.
 • În declarația de avere, Robert Negoiță deține peste o sută de apartamente construite, pe care n-a reușit să le vândă, iar acestea se regăsesc pe lista proprietăților sale. La capitolul “datorii în anul 2015”, primarul are 11 milioane de euro și aproximativ 260 de milioane de lei, dintre care numai 225 sunt către ANAF. E adevărat că decizia de impunere a fost contestată în instanță, dar războiul dintre Negoiță și Fisc ține din anul 2011, când autoritatea statului a decis să-i scoată la licitație mai multe apartamente. Locuitorii sectorului se gândesc că tocmai primarul lor este cel care datorează o sumă uriașă către bugetul statului, în timp ce chiar el solicită fiecărui cetățean contribuțiile la bugetul local.
 • La capitolul lucrări publice efectuate din bugetul local, Primăria Sectorului 3 are renumele de cea mai „scumpă” pentru că sunt de notorietate prețurile achizițiilor făcute prin firmele de casă, pentru panseluțe, bănci și arbuști. Chiar și așa, până acum nu am asistat la acuzații formulate oficial de instituțiile statului.

Adrian Moraru, candidat PNL susținut de USR-PLUS

AVANTAJE

 • Locuiește de foarte mult timp în sector și îi cunoaște problemele
 • În discursul său electoral a atins exact problemele care sunt contestate la actualul primar Robert Negoiță, respectiv betonarea aleilor și restrângerea spațiilor verzi. El a spus că Robert Negoiță doar a reușit să „ude” spațiile verzi construite de primarul de dinaintea lui, Liviu Negoiță.
 • Fiind susținut de USR și în relații bune cu Nicușor Dan se bucură de susținere în consiliul local pentru proiectele din sector
 • Așa după cum spune chiar el, a lucrat mai bine de 20 de ani în organizații non-guvernamentale, ceea ce îl aduce mai aproape de cetățeni și de problemele acestora. Proiectele au fost derulate cu administrația locală, ceea ce înseamnă că Moraru cunoaște mecanismele de lucru ale administrației
 • Moraru are două echipe puternice în spate, așa cum spunea chiar premierul Ludovic Orban

„Sunt mulți care zic că Sectorul 3 este greu de câștigat. Eu sunt convins de contrariu. Două echipe puternice, două echipe formate din oameni de calitate, din oameni moderni, din oameni cinstiți, din oameni care gândesc altfel viața publică – și aici este vorba de echipa USR-PLUS și de echipa PNL – și-au dat mâna ca să arate bucureștenilor că pot să trăiască mai bine, și-au dat mâna pentru a elibera Bucureștiul de mafia PSD, care a sufocat acest frumos oraș și l-a ținut în stare de subdezvoltare, într-o stare în care viața bucureștenilor a fost grav afectată”, a declarat Ludovic Orban.

DEZAVANTAJE
 • Adrian Moraru nu este foarte cunoscut de oamenii din sector, iar campania electorală desfășurată sub semnul distanțării sociale nu l-a ajutat deloc. Aici deține un handicap clar față de actualul primar, care nu a pierdut niciun prilej să se afișeze cu cetățenii
 • Are o serie de proiecte de bun simț, dar pentru care nu a identificat sursele de finanțare
 • Adrian Moraru susține, pentru copii și părinți finanțarea din bugetul primăriei a programelor de after school cu masă caldă; psihologi care să fie prezenți în instituțiile de învățământ; investiții în tot ce înseamnă infrastructura IT a școlilor și liceelor pentru că pandemia o impune.
 • Pentru întreaga familie – aducerea medicilor în mijlocul comunității, prin crearea de centre medicale multifuncționale în spații pregătite de autoritatea locală. Medicii de familie să fie secondați de specialiști: pediatri, cardiologi, etc – crearea de ambulatorii de specialitate în zonele aglomerate, astfel oferindu-se servicii de sănătate în proximitatea locuinței. “Eliberăm camerele de gardă și le oferim cetățenilor servicii integrate aproape de casă”, vrea să pună în practică liberalul.

Aurelian Bădulescu, candidatul PSD

AVANTAJE

 • Bădulescu este viceprimar în funcție, loial primarului general Gabriela Firea și știe exact cum merg lucrurile în administrația locală.
 • Beneficiază de susținerea PSD, partid care a câștigat constant în sectorul 3 al Capitalei
 • Este vizibil și a apărut de nenumărate ori în spațiul public, cu mult înainte de campania electorală, cu declarații pe marginea diferitelor chestiuni, fie și pentru a-i lua apărarea Gabrielei Firea când aceasta era criticată
 • Este jurist și ar putea înțelege mai bine chichițele legislative.

DEZAVANTAJE

 • Bădulescu a fost soluția de rezervă a PSD, găsită rapid după ce Robert Negoiță a părăsit partidul în vara acestui an. Totul a fost pe repede-nainte, inclusiv campania electorală, și Bădulescu nu prea a avut timp să se pregătească
 • Ieșirile publice ale lui Aurelian Bădulescu nu au fost mereu inspirate. De multe ori s-a lansat în jigniri împotriva adversarilor politici, chiar și în afara campaniei electorale. La o conferință de presă de acum câteva săptămâni a lui Nicușor Dan, a venit cu un dulap și l-a agasat constant, intrând peste el la pupitru și vorbind permanent pentru a-l acoperi, în fața jurnaliștilor
 • Un alt exemplu este din ianuarie 2020, în ședința în care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a venit la Consiliul General cu mască de protecție și halat, viceprimarul Aurelian Bădulescu s-a afirmat printr-un gest obscen făcut în direcția unei colege.
 • Potrivit G4Media.ro, Aurelian Bădulescu i-a arătat degetul din mijloc consilierei USR Ana Ciceală. Aceeași sursă spune că gestul a fost însoțit de cuvinte urâte adresate aceleiași persoane.
 • Potrivit lui Mihai Goțiu, Aurelian Bădulescu chiar a numit-o „criminală” pe Ana Ciceală.
 • În martie 2017, viceprimarul Capitalei s-a supărat rău de tot pe trei femei de la USR care transmiteau în direct pe Facebook o ședință a Consiliului General.
 • „Mie mi-au spus niște oameni ca erați prostituată. Așa mi-au zis!”, i-a spus Bădulescu Ralucăi Teodor.
 • Bădulescu a negat acuzațiile, pe care le-a catalogat drept „minciuni”. „După ce că nu fac nimic în politică, mai și mint”, s-a apărat atunci viceprimarul.
 • În septembrie 2019, Bădulescu a avut o altă ieșire la adresa unei femei. Jurnalistă, nu consilieră, de data asta. „Ești o vacă!”, a fost mesajul direct al viceprimarului pentru Sandra Sălăgean, de la Evenimentul Zilei.
Pronostic Lumea Politică: Sunt șanse mari pentru Robert Negoiță să iasă din nou primar al sectorului 3, dar și-ar putea asuma victoria și reprezentantul dreptei, Adrian Moraru. Rămâne de văzut cât va conta pentru Negoiță, în fața alegătorilor, debarcarea recentă din PSD.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul