Românii au respectat regulile de Paște, iar premierul Ludovic Orban este convins că o vor face și de 1 mai
Românii au respectat regulile de Paște, iar premierul Ludovic Orban este convins că o vor face și de 1 mai

Românii au respectat regulile sanitare în perioada Paștelui, astfel că nu există o creștere îngrijorătoare a numărului de infecții cu coronavirus. Premierul Ludovic Orban este convins că același lucru se va întâmpla și în zilele libere de 1 și 2 mai, iar oamenii vor continua să fie responsabili. „Oamenii vor avea tendința de a ieși mai mult” a spus prim-ministrul.

„Oamenii, ca şi de Paşte, ca şi în alte ocazii, duminici, zile libere, sunt convins că de 1 mai vor fi responsabili şi vor respecta regulile şi că dacă vor ieşi vor face astfel încât să nu existe un risc suplimentar de răspândire a virusului. Au fost emoţii legate de sărbătoarea Paştelui. Suntem deja la zece zile, se vede că de Paşte totul a fost în regulă, nu există o creştere a numărului de infectări şi în ciuda temerilor şi avertismentelor lansate, până la urmă cooperarea între biserici şi autorităţi a dus la eliminarea aproape totală a oricărui risc epidemiologic. De 1 mai sigur că oamenii vor avea probabil tendinţa de a ieşi mai mult, dar trebuie să respecte regulile care sunt stabilite“, a declarat Ludovic Orban, potrivit PsNews.

Și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunţase miercuri că românii au respectat regulile, dar trebuie să respecte în continuare toate măsurile, în caz contrar nu va putea exista o relaxare din 15 mai.

“Dacă de 1 mai, lumea se relaxează, merge la grătar, la plajă, nu respectă ordonanţele militare, distanţarea socială, tot ceea ce au recomandat specialişii şi până în 15 mai, se vor înregistra creşteri de cazuri, atunci, evident, că din 15 mai nu vor exista scenarii care pot fi discutate de acum”, a spus Vela.

Leave a comment

Lasă un răspuns